Ghost Ship Octavius: Delirium

‘Delirium’ is het tweede full-album van Ghost Ship Octavius, een trio opgestart in 2013 dat in 2015 met een titelloos debuteerde. Het drietal – Matthew Wicklund (gitaar), Van Williams (drums) en Adon Fanion (gitaar, vocals) – zorgt op deze ‘Delirium’ voor elf zeer knap opgebouwde en gearrangeerde nummers progressive metal waar kracht en melodie hand in hand gaan. De heren weten track na track te overtuigen dankzij hun technisch kunnen, het immens aantal wijzigingen in tempo en ritme zodat ook telkens een ander gevoel wordt opgewekt, de machtige inventieve gitaarsolo’s en de uiterst krachtig en meestal agressief en brutaal klinkende vocalen. Keer op keer zet het trio je op het verkeerde been met heel verrassende wendingen in hun sound. Je kan Ghost Ship Octavius moeilijk met een ander band gaan vergelijken, en dat vind ik persoonlijk wel een heel goed teken. Uiterst krachtige stukken worden afgewisseld met meer melodieuze fragmenten, maar steeds staat dit in het teken van de song. Echte uitschieters vond ik niet terug: alles wordt immers op hoog niveau gebracht. Hopelijk krijgt Ghost Ship Ocatvius met deze ‘Delirium’ de aandacht die de band verdient, want het zou heel spijtig zijn moest dit album bij velen door de mazen van het net glippen. En … mogen we de heren ook in onze contreien op de planken verwachten om dit te ondersteunen?

Luc Ghyselen (90)

Mighty Music PMZ 296

Tracklist: 1. Turned To Ice 2. Ocean Of Memories 3. Saturnine 4. Delirium 5. Ghost In The Well 6. Chosen 7. Edge Of Time 8. Far Belween 9. The Maze 10. Bleeding On The Horns 11. Burn The Ladder