Magic Dance: New Eyes

Jon Siejka is een New Yorkse singer / songwriter / producer die met zijn band al enkele albums uitgebracht heeft. Magic Dance is zijn soloproject, dat in 2012 startte en het resultaat is van zijn passie voor pop en rock. De eerste noten in ‘You’re Holding Back’ zouden het ideale deuntje voor een eighties TV serie kunnen zijn. Het swingt er melodieus op los, al van het begin. Met een ferme portie gitaren en keyboards zetten we deze schijf in. Het nummer straalt positieve vrolijkheid uit waardoor je meer dan goesting krijgt voor meer. ‘Never Go Back’ klinkt frisjes met poppy invloeden van vroeger. Het lijkt vertrouwd alhoewel er moderne invloeden te bespeuren zijn. Ook ‘Please Wake Me’ en ‘Cut Beneath The Skin’ klinken fris dankzij de keyboardklanken en weet hoe je van een rustig nummer toch een tof rocknummer met voortreffelijk gitaarwerk maakt. Een stukje passiever is ‘These Four Walls’, maar nergens is negativiteit te bespeuren door de drijvende energie. Terug wat extra power met ‘When Nothing´s Real’ die je trouwens ook op YouTube kan terugvinden bij https://www.youtube.com/watch?v=F2Q8K9R91E8. De lyricvideo bevat de typische flashy eighties kleuren en grafische elementen en laten het perfect passen in de sfeer dat het nummer (en het ganse album trouwens) uitstraalt. Als ‘Better Things’ of iets later ‘Looking For Love’ begint, voelen we terug die AOR-vibes in de ritmische strofes. De eighties zijn nooit ver weg en dat horen we in het luchtige “For A Time’, een van de beste nummers van het album naar mijn mening. ‘New Eyes’, de titeltrack, sluit na een drie kwartier deze schijf in schoonheid af. Met een ballade die met piano ingezet werd, aangevuld met prachtige vocalen en uiteindelijk kracht wint als het nummer vordert. Het typeert een stuk wat we op het album konden vinden. Soms wat krachtiger, nadruk op keys en gitaren, ritme en prachtige zang, maar vooral luisterliedjes die ons een dertig jaar terug katapulteren toen we nog jong en mooi waren.

Rocking Klingon (78)

Frontiers Records FRCD 903

Tracklisting: 1. You’re Holding Back 2. Never Go Back 3. These Four Walls 4. Please Wake Me 5. Cut Beneath The Skin 6. When Nothing’s Real 7. Better Things 8. For A Time (The End Of My World) 9. Looking For Love 10. New Eyes