Shuulak: Albedo (ep)

Het Nederlandse Shuulak ontstond in 2014 en zorgde in 2017 voor een eerste ep. ‘Nigredo’ telt vijf tracks. Nu is het vijftal er opnieuw met ‘Albedo’. Opnieuw een ep, dit keer met drie tracks. ‘Hunter’s Moon’ opent dit drieluik. Een krachtig ritme wordt de volledig tijd aangehouden, maar komt nooit echt tot volledige uitbarsting: precies alsof het gezelschap bang is om zich volledig te laten gaan. Integendeel: zachtere, kalmere momenten worden aangewend om het nummer van variatie te voorzien. ‘The Meek’ opent enigszins mysterieus (dat mag daar de band alchemie en occultisme hoog in het vaandel voert), maar steekt dan toch iets heftiger en vooral dreigender van wal dan het openingsnummer. Het voert je mee op een mooie, krachtige reis in de muzikale wereld van Shuulak. Het afsluitende titelnummer duurt nog geen minuut en laat pianoklanken horen met vocalen: niet echt ‘my cup of tea”. Shuulak heeft nog werk aan de winkel, maar ‘The Meek’ toont dat er wel degelijk potentieel aanwezig is.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. Hunter’s Moon 2. The Meek 3. Albedo