Steelheart: Rock’n Milan

Het Amerikaanse Steelheart werd in 1990 opgestart als Red Alert maar toen later op het jaar het debuutalbum op de markt verscheen was dit reeds onder de naam Steelheart. Vooral in de V.S. sloeg de mix van hard rock en glam metal aan. Met het tweede album, ‘Tangled In Reins’ (1992), was er ook heel veel interesse in Azië voor het gezelschap. ‘Wait’, het derde album kwam er in 1996 en het nummer ‘We All Die Young’ werd gebruikt in de film ‘Rock Star’. Daarna duurde het tot 2008 vooraleer nieuw werk van het de band het levenslicht zag. ‘Good 2B Alive’ werd in 2017 opgevolgd door ‘Through Worlds Of Stardust’ (2017) dat MUSIKA toch niet volledig kon overtuigen. Dit is hetzelfde gegeven met deze ‘Rock’n Milan’, een live registratie van hun concert op het Frontiers Rock Festival 2017. Steelheart zorgt voor lichtjes ruwe en rauwe hard rock en voegt daar een stevige scheut glam metal aan toe, zonder melodie uit het oog te verliezen. De band brengt heel knappe momenten, maar ook stukken die ons te langdradig, te veel “gemaakt”, te gepolijst, in de oren klinken. Waarschijnlijk toch iets typisch Amerikaans. Wat wel duidelijk opvalt is het feit dat vocalist Miljenko Matijevic, het enige overgebleven lid van de originele line-up, nog steeds goed bij stem is en schijnbaar moeiteloos de hoge uithalen haalt. Echt overtuigen doet Steelheart met dit live album dus niet, maar voor liefhebbers van de band is dit een mooi aandenken die wel een plaatsje verdient naast het studio werk van de heren, al hoeft een vier minuten durende drum solo helemaal niet.

Luc Ghyselen (65)

Frontiers Records FRCDVD 904

Tracklist: 1. Blood Pollution 2. Livin’ The Life 3. Gimme Gimme 4. Like Never Before 5. My Dirty Girl 6. She’s Gone 7. Cabernet 8. Drum Solo 9. Everybody Loves Eileen 10. Rock ‘N’ Roll (I Just Wanna) 11. I’ll Never Let You Go 12. We All Die Young