Palace: Binary Music

‘Binary Music’ is het tweede album van Palace, een project rond vocalist en multi-instrumentalist Michael Palace. Met enkel producer Daniel Flores die hier ook als drummer actief is werden de tien melodic rock / AOR tracks die je hier te horen krijgt opgenomen. Verwacht je niet aan vernieuwende injecties in het (sub)genre, maar wel aan uiterst knap opgebouwde tracks die de jaren tachtig sound van melodic rock / AOR uit ademen. Slechts op een track, ‘Julia’, liet Michael nog een extra muzikant toe, daar Oscar Bromvall hier voor de gitaarsolo tekent. Slechts twee van de tien nummers konden ons maar erg matig bekoren. ‘Queen Of The Prom’ opent als een ballade, maar krijgt dan vaart mee en het geheel doet me aan The Beatles denken, maar helaas voor Palace, wordt het niveau van deze Britse grootheden niet gehaald. En ook de daarop volgende ballade ‘Who’s Counting Time’ is ons iets te zeemzoet en bevat te veel clich├ęs eigen aan het genre. Voor de rest hebben we eigenlijk niets dan lof voor deze ‘Binary Music’ van Palace die liefhebbers van het genre over de streep zou moeten kunnen trekken. Luistertip: ‘Julia’ dat knap en stevig opent met harmonica en verder uitgroeit tot een stevig en energiek rockend geheel met knappe gitaarbreak.

Luc Ghyselen (78)

Frontiers Records FRCD 906

Tracklist: 1. Binary Music 2. Tears Of Gaia 3. Nothing Personal 4. Promised Land 5. Love Songs 6. Dangerous Grounds 7. Queen Of The Prom 8. Who’s Counting Time 9. Julia 10. To Have And To Hold