Johnny Gioeli: One Voice

In de voorbije jaren heeft Johnny Gioeli al in diverse bands zijn sporen verdiend in de muziekwereld. Daardoor staat zijn typerend stemgeluid al op een pak albums. De voorbije zomer kwam daar nog de reünie met de voormalige Hardline-bandgenoot Deen Castronovo bij met het Gioeli-Castronovo project. Het duo bracht samen hun debuutalbum ‘Set The World On Fire’ uit. De zanger en frontman van Axel Rudi Pell en Hardline doet het deze keer solo. Op deze plaat werkt hij samen met gitarist Eric Gadrix, bassist Nik Mazzucconi, drummer Marco Di Salvia en keyboardspeler /producer / geluidstechnicus Alessandro Del Vecchio. Met een eerder verschenen single ‘Drive’ kregen we al een streepje van hoe het album zou gaan klinken: https://www.youtube.com/watch?v=0sRvq7h1lVY. Deze opener laat ons genieten van de kleine dingen van het leven. Met een stem die door merg en been gaat dankzij zijn hese timbre krijgen we een Bon Jovi-achtige melodieus nummer dat crescendo grootser wordt. De eerste zes nummers kennen jammer genoeg niet zo veel variatie maar gezien het hoge niveau is dit spijkers op laag water zoeken. In ‘It’ worden we stil van de tekst: “I can’t live without it, I can’t breathe without it, I can’t dream without it, I can’t be without it, all over me, what is it that moves you”. ‘One Voice’, de titeltrack is iets trager maar met meer passie. In ‘Mind Melt’ laat Johnny kijken in zijn hoofd en laat ons en zichzelf verwonderd achter. Alessandro maakt ‘Deeper’ een pak mysterieuzer en na de knallende rocker ‘Let Me Know’ wordt het een beetje anders. Door de intensere vocalen en het gitaarwerk op ‘Hit Me Once, Hit Ya Twice’ wordt dit nummer een pak zwaarder. De eerste ballade, ‘Price We Pay’, vinden we pas na acht nummers. Ook de afsluiter ‘Oh Fathers’ pakt het emotioneel aan. In de elf nummers op ‘One Voice’ vertelt Johnny Gioeli een verhaal zoals enkel hij dat kan. Langs beide kanten ondersteund door voortreffelijk muzikaal geweld van gitarist Eric Gadrix en keyboard van Alessandro krijgen we drie kwartier lang wat we van hem verwachtten. Qua songwriting en vocale prestaties krijgen we hier de meester in volle actie. De grote verrassingen blijven uit, maar dat neemt niet weg dat dit een aanrader is.

Rocking Klingon (82)

Frontiers Records FRCD 901

Tracklist: 1 Drive 2 It 3 One Voice 4 Mind Melt 5 Running 6 Deeper 7 Let Me Know 8 Hit Me Once, Hit Ya Twice 9 Price We Pay 10 Out Of Here 11 Oh Fathers