The Scars In Pneuma: The Path Of Seven Sorrows

The Scars In Pneuma werd initieel opgestart als een solo project van Lorenzo Marchello (bass, gitaar, vocals) in 2017. Maar al heel vlug kreeg hij gezelschap van Francesco Lupi (gitaar) en Daniele Valseriati ( drums) om zijn black metal ideeën gestalte te geven. Melodic black metal dient als basis voor het geluid dat het drietal hier neerzet, terwijl je ook elementen death metal en doom in de epische sound kan ontwaren. Zeven knap uitgebouwde en gearrangeerde tracks zijn je deel op deze ‘The Path Of Seven Sorrows’, het debuutalbum van de heren. ‘Devotion’ opent traag en dreigend om plots te ontploffen in krachtige en stevige black metal furie. Rauwe vocalen dragen tenslotte hun steentje bij om de dreigende sfeer aan te houden. ‘Souls Are Burning’ heeft een vlotter tempo meegekregen en wordt verder opgesmukt met mooie, cleane, vrouwelijke vocalen en een kort fragmentje van echte rustgevende klanken die al even abrupt eindigt als het begint. Meer verrassingen zijn er eigenlijk niet te horen – enkel de korte sfeervolle afsluiter, opgeluisterd met wat vrouwelijke vocalen, zorgt nog voor een ander geluid – zodat The Scars In Pneuma mooi binnen de lijntjes van het genre blijven. Tempo en ritmewisselingen zorgen voor de nodige variatie zodat dit debuutalbum van dit Italiaanse gezelschap best wel goed in het gehoor ligt zonder aan kracht en vooral onderliggende dreiging te verliezen. Liefhebbers van melodic black metal – ik denk dan een beetje in de richting van o.a. Rotting Christ of Forgotten Tomb – zullen hier raad mee weten en krijgen dus met The Scars In Pneuma een nieuwe band die ze best in de gaten houden.

Luc Ghyselen (78)

Promethean Fire / Kolony Records

Tracklist: 1. Devotion 2. Souls Are Burning 3. Spark To Fire To Sun 4. All The Secrets That We Keep 5. Dark Horizons Ahead 6. The Glorious Empire Of Sand 7. Constellations