Come Taste The Band: Reignition

Noorwegen lijkt wel een van de landen te zijn waar de bands goede grond hebben. Ook deze Come Taste The Band komt uit deze noordelijke regionen en alhoewel deze band al in 1997 ontstond is dit mijn eerste kennismaking. Gitarist Jo Henning Kaasin en toenmalig zanger Vidar Heldal namen toen de touwtjes in handen en samen met bassist Ståle Naas, keyboardspeler Eldar Melkvik en drummer Frode Flatland speelden ze als Deep Purple tribute band honderden concerten in Scandinavië. Hun naam kozen ze naar het tiende studioalbum van Deep Purple. Na de concerten in 2017 besloten zanger Doogie White en Jo Henning Kaasin nieuwe nummers te schrijven, die resulteerde in november van hetzelfde jaar in een platencontract met AOR Heaven. Met Doogie White als zanger werden zeven nummers opgenomen in de Juke Joint Studio in Noorwegen. Intussen vervoegden drummer Birger Löfman en keyboardspeler Svenne Jansson de band. Joe Lynn Turner nam de vocalen van twee tracks halverwege het album voor zijn rekening. Het album ‘Reignition’ bevat negen klassieke seventies styled hard rock nummers, die met veel improvisaties, een stuk eigen aan dit genre, werden gespeeld. Gedurende hun carrière was een samenwerking met Deep Purple en Rainbow nooit veraf en dat hun album een gelijkaardige sound brengt zal niet vreemd zijn. De seventies klinken doorheen deze plaat en ook de productie weerspiegelt dit. Veel orgel, rock en goede vocalen staan telkens troef voor een goede vibe. De basis line-up bestaat uit zanger Doogie White, gitarist Jo Henning Kaasin, bassist en backing vocalist Ståle Naas, drummer Birger Löfman en keyboardspeler Svenne Jansson. Is het nu in de uptempo opener ‘Not That Kind Of Man’ als het naar blues neigende en sexy uitdagende ‘Under Your Skin’, we worden ondergedompeld. In ‘Tied Down’ horen we ook wat meer orgel en vooral de stem van Joe Lynn Turner. Ook in ‘Don’t Let Me Bleed’ nam hij de vocalen voor zijn rekening, al doet hij dat een pak rustiger maar intenser. Ook Eirik Tovsrud Knutsen op keys, Tobias Ørnes Andersen op drum en Vidar Nilsen op orgel werden voor deze twee nummers aangesproken. Originele zanger Vidar Heldal en Therese Ulvan staan tevens in als backing vocalisten. We krijgen een goede veertig minuten het betere seventies werk te horen zonder grote variatie. Goede plaat en wellicht een “must have” voor de liefhebbers van het genre, maar mij konden ze niet helemaal bekoren.

Rocking Klingon (75)

AOR Heaven AOR 00179

Tracklist: 1.Not That Kind Of Man 2.Under Your Skin 3.Slave For Your Love 4.Black Rose 5.Tied Down 6.Don`t Let Me Bleed 7.Fools In The Night 8.Cradle To Grave 9.So Long Old Friend