Persistence Tour 2019 te Deinze.

Liefhebbers van hardcore, punk en aanverwante (sub)genres komen ieder jaar honderd procent zeker aan hun trekken tijdens de jaarlijkse doortocht van “The Persistence Tour”. Op vrijdag 25 januari is de Brielpoort te Deinze “the place to be” voor deze fanaten.

Zeven bands maken dit keer deel uit van deze package en willen ze je kort – MUSIKA gewijs – aan je voorstellen.

Er is het Amerikaanse Take Offense, een gezelschap dat voor een mix van thrash metal en crossover kiest. De band ontstond in 2004 en zorgde voor twee full-albums. In maart 2018 verscheen de vijf tracks tellende ep ‘Tensions On High’ als laatste wapenfeit met nieuw werk.

Siberian Meat Grinder komt uit Rusland waar de band in 2011 in de hoofdstad werd opgestart. Ook dit vijftal brengt een mix van thrash metal en crossover. Hun discografie telt een aantal ep’s en een full-album: ‘Metal Bear Stomp’ (2017).

Booze & Glory is een vijftal uit de Britse hoofdstad Londen dat street punk terug nieuw leven inblaast. De band werd in 2009 opgestart en hun discografie telt momenteel een viertal split-ep’s, maar ook vier full-albums waarvan ‘Chapter IV’ uit 2017 het meest recente is.

Walls Of Jericho mogen we eerder situeren in het vakje metalcore. Deze Amerikaanse band ontstond in 1989 in Detroit, Michigan en hield het in 2001 voor bekeken. Maar de muziekmicrobe bleef kriebelen en in 2003 was er een doorstart voor Walls Of Jericho. Hun discografie telt drie ep’s en vijf full-albums. Voldoende materiaal dus om voor een stevige set te zorgen.

Sinds 2001 verkondigt Municipal Waste zijn mix van thrash metal en crossover aan de wereld. Dit productieve gezelschap – hun discografie telt o.a. vier ep’s, zes full-albums en tal van split-releases – is ook heel vaak op tournee en zorgt tijdens elke show opnieuw voor een gedreven en energieke set muziek.

Mix punk, punk rock en hardcore goed door elkaar en waarschijnlijk kom je dan uit bij het geluid dat Ignite op de wereld loslaat. Dit Amerikaanse gezelschap begon zijn muzikale carrière in 1993. De discografie van deze heren telt momenteel zeven full-albums waarvan ‘A War Against You’ (2016) het meest recente is. Verwacht je aan een heel gedreven en energiek set met teksten die vaak politiek getint zijn.

Het Amerikaanse Sick Of It All wordt aanzien als een van de grondleggers van NYHC (New York Hard Core). De band werd in 1986 opgestart en draait nog steeds rond de broers Lou (vocals) en Pete (gitaar) Koller. De discografie van dit gezelschap telt o.a. twaalf full-albums waarvan het meest recente ‘Wake The Sleeping Dragon’ op tal van lovende kritieken kan rekenen (zo ook bij MUSIKA – zie cd-reviews). Maar nog beter is het om een live concert van dit viertal mee te pikken. Sick Of It All staat immers garant voor een energieke, heel gedreven en vol explosiviteit stekende set muziek. En dat zal ook nu weer het geval zijn!

Meer info vind je bij www.heartbreaktunes.com of www.striketorhout.be