Lucifer’s Fall: Tales From The Crypt

Lucifer’s Fall is terug. Een band met één lid bekend onder de naam “Deceiver” en een ander persoon (vermoedelijk) die als “Unknown Unnamed” door het leven gaat. Hun nieuwe album kreeg de naam ‘Tales From The Crypt’ mee en is het vervolg op ‘II: Cursed And Damned’. En meteen krijgen we met ‘Trapped In Satan’s Chains’ een toonzettend nummer waarin we horen waar deze band voor staat. Een scheurende gitaar een bijtende zang en een productie die een uitgestoken middelvinger is naar de overproductie die we heden ten dagen te horen krijgen binnen elke muzikale strekking. Het nummer ‘Deceiver’ heeft een logge, Black Sabbath-achtige vibe en neemt je mee naar de diepste krochten van de hel. Alleszins, dat is toch hoe het klinkt. Een angstaanjagende sound die onvermijdelijk doordringt tot je beenderen en van daaruit een rilling veroorzaakt in elke lichaamsvezel. ‘Death Of The Mother’ is het minst goed opgenomen nummer en zit op het randje van storende productie. En dat is jammer want het is eigenlijk een nummer dat sterk in elkaar zit en waar we kunnen spreken van een sterk staaltje gitaarwerk. Moest hier ooit een versie van verschijnen die een betere productie geniet, springen we een gat in de lucht! Naast originele nummers krijgen we ook opnames van tijdens repetities, een Exciter cover, ‘Stand Up And Fight’, en een goed uitgevoerde cover van het legendarische nummer ‘Angel Witch’. We horen een duidelijke evolutie. Een ‘band’ die groeit, maar ook evolueert richting snellere, ruigere muziek ten opzichte van bijvoorbeeld hun eerste album ‘Lucifer’s Fall’. Liefhebbers van het eerste album gaan zich misschien wat teleurgesteld voelen door de verandering van de algemene vibe doorheen het album, maar het ‘Tales From The Crypt’ mag zeker gehoord worden!

Tom Kuppens (75)

Sun & Moon Records

Tracklist: 1. Trapped In Satan’s Chains 2. Dirty Shits 3. Unknown Unnamed 4. Deceiver 5. Die Witch Die 6. Damnation (rehearsal) 7. Death Of Mother 8. Cursed Priestess (rehearsal) 9. The Mountains Of Madness (rehearsal) 10. Cromwell (Partial Unrehearsed Jam – Reverend Bizarre cover) 11. (Fuck You) We’re Lucifer’s Fall (rehearsal) 12. Stand Up And Fight (Barely Rehearsed Version – Exciter cover) 13. Angel Witch (Live 3D Radio)