Hollow: Between Eternities Of Darkness

Soms wordt je als reveiwer nog steeds onverwacht weg geblazen door een band die je ofwel niet echt kent, of die al zolang op non actief staat dat je hen vergeten bent. Het Zweedse Hollow ontstond in 1995 en zorgde voor o.a. twee ep’s en twee full-albums waarvan het laatste, ‘Architect Of The Mind’ (1999), op heel wat positieve reacties kan teren. Toch was dit de zwanenzang van de band. In 2010 werden beide full-albums samen opnieuw heruitgebracht door het label Metal Mind Productions. En, zomaar uit het niets, belandt ‘Between Eternities Of Darkness’ op onze bureau. Hollow blijkt heden ten dage het solo project te zijn van Andreas Stoltz, die sommigen misschien kennen als vocalist bij Binary Creed waarmee Andreas twee full-albums op de markt heeft. Toch vind hij nu terug de tijd om ook nog eens solo werk op de markt te brengen onder de naam Hollow. Tien uiterst knap gearrangeerde en gecomponeerde nummers progressive power metal zijn je deel als je deze ‘Between Eternities Of Darkness’ aan je collectie toevoegt. En waarom zou je dit niet doen als je liefhebber bent van het (sub)genre. Elke song opnieuw weet Andreas te overtuigen met knappe drumpatronen, rollende basslijnen, krachtige riffs en uiterst melodieus gitaarspel waarmee hij op schitterende manier zijn nummers gestalte heeft. En als kers op de taart beschikt hij ook nog eens over een heel schitterende stem die perfect aansluit bij de muziek. Staar je dus niet blind op het feit dat Hollow bijna twintig jaar niets van zich liet horen, want met dit album wil Hollow heel zeker zijn verloren plaatsje terug opeisen. Ik wil er nog bij vermeldden dat Andreas alles hier zelf deed (enkel voor de vrouwelijk vocalen in het afsluitende ‘Say Farewell’ zocht hij wat hulp). Een straffe prestatie en ik hoop toch dat hij een echte band om zich heen kan verzamelen om dit ook live aan te bieden.

Luc Ghyselen (88)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Travel Far 2. Fate Of The Jester 3. Down 4. Pull Of The Undertow 5. Shadow World 6. Hidden 7. Calling 8. The Road I’m On 9. Death Of Her Dream 10. Say Farewell