White Cowbell Oklahoma: Seven Seas Of Sleaze

White Cowbell Oklahoma is een Canadess gezelschap – vijf heren en een dame – dat een mix van boogie, Southern rock en classic rock op de wereld loslaat die je waarschijnlijk het best verteert tijdens live concert waar het gerstenat rijkelijk stroomt. Hun nieuwste album, ‘Seven Seas Of Sleaze’, telt zeven tracks waarvan twee nieuwe nummers. ‘Into The Sun’ en ‘Harder Come, Harder Fall’ zijn twee studio opnames die niet onaardig in de oren klinken. Opener ‘Into The Sun’ gaat er stevig boogie rockend tegen aan en doet me wat denken aan ZZ Top, al haalt dit zestal bijlange niet het niveau van de Texaanse boogie-masters. ‘Harder Come, Harder Fall’ doet me dan eerder denken aan Allman Brothers Band, maar dan ook een niveautje lager. Daarna volgen nog vijf tracks die live werden opgenomen en die zorgen voor een leuk hebbeding voor de fans van de band. Maar eigenlijk is het niet veel meer dan dat. We horen gedreven en energieke versies van eerder uitgebrachte nummers die in onze oren vrij rommelig over komen. We gaan eerlijk zijn: we kenden het gezelschap niet echt en daar zal deze ‘Seven Seas Of Sleaze’ weinig verandering in brengen ondanks de twee vrij goede nieuwe nummers, daar de vijf overige tracks voor ons echt niet hoeven.

Luc Ghyselen (55)

Independent release

Tracklist: 1. Into The Sun 2. Harder Come, Harder Fall 3. Flapjack Flytrap 4. Cheerleader 5. Monster Railroad 6. Flush In The Pocket 7. Seven Seas Of Sleaze