At The Front: Faith (ep)

Het Belgische trash metal / groove metal viertal van At The Front heeft met dit zes tracks tellend schijfje een nieuwe ep op de markt. Na wat wijzigingen in de line-up lijkt At The Front opnieuw goed gelanceerd met deze ‘Faith’. Ook wij geloven in dit zes tracks tellend schijfje. We geven grif toe: vernieuwend is dit allerminst, maar wat we horen is dik in orde en soms is dit al meer dan genoeg. We weten reeds een tijdlang dat At The Front garant staat voor stevige en krachtige concerten en daar zullen deze zes nieuwe tracks een extra bijdrage aan leveren. Opener ‘Love’ zet meteen de toon: wat klokkengelui zorgt voor een intro waarna wat Latijnse woorden uit de speakers knallen. Het is de voorbode van een eerste krachtige en energieke song die groove metal en thrash metal combineert moet rauwe vocalen. Het titelnummer doet er qua brute kracht en beleving nog net iets bovenop. ‘Never Again’ opent eerder kalm en rustig om rustig op te bouwen. Dit wordt een paar maal herhaald en levert in zijn geheel een mooi opgebouwde song op. Voor ‘The Pain’ wordt het gaspedaal diep ingedrukt. Het levert een heel krachtige en energiek rockend nummer op waarop headbangen een “must” lijkt te zijn. Mooie basslijnen openen ‘Bring Back The Bullet’ dat zich daarna ontwikkeld tot een beukend geheel dat eigenlijk best wel aanstekelijk klinkt zonder aan kracht of rauwheid te verliezen. Een mooie break zorgt voor de nodige variatie. Het gedreven en energieke ‘Betrayed’ sluit dit schijfje in stijl af zodat we kunnen besluiten dat At The Front met dit ‘Faith’ een mooi staaltje van zijn kunnen laat horen. Liefhebbers van thrash metal, met de nodige dosis groove er doorheen gemixt, kunnen dit aan hun collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Love 2. Faith 3. Never Again 4. The Pain 5. Bring Back The Bullet 6. Betrayed