Avatar op 22 januari in Trix.

Op 22 januari is het weer zover: een nieuw concert van het Zweedse Avatar. De band werd in 2001 opgestart en zorgde ondertussen reeds voor zeven full-albums. En vooral sinds het album ‘Hail The Apocalypse’ (2014) zit de band écht in de lift. Ook dankzij de talrijke uitstekende concerten klinkt de naam Avatar steeds luider en beter in metal landschap. Onder aanvoering van frontman Johannes Eckerström zorgt het gezelschap telkens opnieuw voor energieke en gedreven concerten waar hun aanstekelijke mix van melodic death metal en power metal uitstekend tot zijn recht komt.

Dit keer mogen twee bands opwarmen voor Avatar. De Ierse singer / songwriter Dylan Walshe is een one-man band die de avond mag openen. Deze artiest is een zo goed als onbeschreven blad bij MUSIKA, maar kunnen we dus deze avond gaan ontdekken. Daarna is het de beurt aan het Canadese The Mahones die daarna het podium mag onveilig maken. Dit gezelschap werd op St Patrick’s Day in 1990 opgestart en drukt zich muzikaal uit aan de hand van Celtic punk rock. The Mahones zorgden reeds voor dertien full-albums en kenden in hun bijna dertig jarig carrière al tal van wijzigingen in de line-up. Verwacht je aan een stomende set van dit gezelschap.

Tickets voor dit concert zijn er helaas niet meer want het bordje “sold out” hangt reeds op!