Blackrat: Dread Reverence

Wie van snelle, harde muziek houdt kan met deze nieuwe plaat van het Canadese Blackrat zijn hartje ophalen. Nadat een onweer ons “verwelkomt” is er niets dat deze bende losgeslagen muzikanten nog kan tegenhouden. De heren zijn maar met z’n drieën, maar je krijgt het gevoel als er een leger giganten op je af komt. En met deze razende snelheid en ongekende agressie bevries je ter plekke en laat je het helemaal over je heen komen. En niets wat ik tot op heden schrijf is slecht bedoeld. Het gaat met zo een rotvaart dat je overweldigd wordt, maar daarna gewoon door de lucht zweeft en pas na deze acht nummers terug op de grond terechtkomt. Met nummers als ‘Into The Ebony’, ‘Lust To Burn’ en ‘Thrall To The Gallows’ worden er rake klappen uitgedeeld aan de luisteraar die vermoedelijk zal moeten bekomen na dit brutale meesterwerk. Ondanks dat alles snel, hard en gewelddadig klinkt is er toch een duidelijk onderscheid tussen al de nummers. Het klinkt niet allemaal als hetzelfde nummer, en dat is op zich al een hele kunst!

Tom Kuppens (80)

Shadow Kingdom Records

Tracklist: 1. Into The Ebony 2. Lust To Burn 3. Coffin Rock 4. Thrall To The Gallows 5. Fang Of Malice 6. The Sign 7. Headless Countess 8. Haunter Of The Tresshold