Reverend Horton Heat: Whole New Life

Voor liefhebbers van rockabilly en rock ‘n’ roll is Reverend Horton Heat een welluidende naam. Liefhebbers van het hardere werk zullen zijn naam misschien wel eens hebben horen vallen. Achter de naam Reverend Horton Heat schuilt de Texaan Jim Heath, een vocalist / gitarist die door velen beschouwd wordt als een van de grondleggers van de hedendaagse moderne rockabilly en zelfs psychobilly. Op deze ‘Whole New Life’, het twaalfde studio-album ondertussen van dit gezelschap, kiest de band ervoor om traditionele rock ‘n’ roll, rockabilly en country samen te brengen. Dit levert elf knap gearrangeerde nummers op die liefhebbers van het genre en van de band best zullen bevallen. Wij hadden het liever iets steviger, iets minder binnen de lijntjes van het genre gehoord, want een aantal van zijn vorige albums bevatten bijvoorbeeld een stevige scheut punk. Dat is hier absoluut niet het geval. We veerden voor het eerst wat rechter met de het mooie op country leest gestoelde instrumentale ‘Ride Before The Fall’ met de gedreven boppin’ basslijnen. Op het puntje van onze stoel gingen we zitten voor de knappe boogie rocker ‘Wonky’ waar de piano van Matt Jordan een mooie rol in toebedeeld krijgt. Ook afsluiter ‘Viva Las Vegas’ (je misschien bekend via Elvis Presley) mag gehoord worden waar opnieuw de piano mooie accenten legt in deze gedreven en energieke versie. Maar voor het overige houden de heren het dus echt wel vrij traditioneel. Maar, zoals eerder gesteld, liefhebbers van de band zullen dit zeker weten te waarderen, terwijl wij het liever wat grauwer en met een rauwer randje hadden gehad van deze Reverend Horton Heat.

Luc Ghyselen (72)

Victory Records

Tracklist: 1. Whole New Life 2. Hog Tyin’ Woman 3. Hate To See You Cry 4. Got It In My Pocket 5. Don’t Let Go Of Me 6. Ride Before The Fall 7. Tchoupitoulas Street 8. Sunrise Through The Power Lines 9. Wonky 10. Perfect 11. Viva Las Vegas