Full House Brew Crew: Me Against You

Echt bekend of een echt grote naam in metallandschap is het Griekse Full House Brew Crew niet. Of daar wat verandering in zal komen met deze ‘Me Against You’, is voorlopig koffiedik kijken. Feit is wel dat het debuut van dit gezelschap, ‘Bet It All’, reeds dateert van 2010 en onopgemerkt aan ons voorbij gleed. Dat er zo’n acht jaar tussen het debuut en opvolger ‘Me Against You’ zit, mag je vooral toeschrijven aan het feit dat de voornaamste songschrijver, vocalist / gitarist Vagelis Karzis, ook actief is als bassist bij het befaamde black metal combo Rotting Christ. Met Full House Brew Crew gaat hij een heel andere weg op, want je krijgt hier elf knap gearrangeerde tracks die je best onder de noemer thrash metal kan plaatsen, al kan je de duidelijke dosis groove metal moeilijk negeren. Zelf citeren ze bands als Metallica, Slipknot, Five Finger Death Punch, Black Label Society en Pantera als voornaamste invloeden. En vooral met die laatste naam kunnen we best leven. Toch heb ik de indruk dat Full House Brew Crew iets dreigender en robuuster klinkt en daar is helemaal niets mis mee. Het zorgt ervoor dat je als band wel een eigen identiteit nastreeft. Echt wereldschokkend zullen we deze ‘Me Against You’ niet noemen, maar dat de heren knappe songs kunnen componeren die kracht, begeestering, agressie en melodie bevatten, daar zijn we het wel over eens. Track na track weet het viertal – naast Vagelis hoor je ook nog Siros Dafalias (bass), George Tzatzakis (gitaar) en Alex Keito (drums) – te boeien zonder zwakke momenten. Maar ook zonder echte uitschieters en misschien is net dat nodig om echt op te vallen tussen de massa aan releases die elke week opnieuw onze bureau bedekken.

Luc Ghyselen (75)

Rock Of Angels Records ROAR 1817

Tracklist: 1. Cannot Be Judged 2. Me Against You3. No One’s Safe 4. Hollow God 5. Bury Me 6. When I Crossed That Door! 7. Hard To Tell 8. Not Again 9. Bring The Chaos 10. Another Life 11. The Undisputed