Toxik Attack: Assassimos Em Série

‘Assassimos Em Série’, wat evenveel betekent als seriemoordenaars, is de titel die de nieuwe plaat van Toxic Attack met zich meekreeg. Van begin tot einde horen we nummers gebouwd op een fundering van snelheid, liefde voor old school thrash metal en scheurende gitaren. ‘Loucos Pelo Old School’, wat “gek op old school” betekent, gaat zelfs letterlijk over hun liefde voor old school metal. Maar deze lijn kan doorheen het hele album verder getrokken worden. Het album is doorspekt van deze invloeden en wijkt er geen seconde van af. Wat deze band wel heel eigen is, is de stem die ooit demonisch klinkend wolvengehuil nabootst. Je moet er voor zijn, maar het straalt een bepaalde kunde uit en een bepaalde durf, want ik vermoed dat velen dit niet meteen gaan kunnen plaatsen en daardoor zelfs afhaken. Het geheel klinkt ook strak, wat een must is bij deze snelle muziek omdat het anders een onoverzichtelijke rotzooi zou worden. En we horen gelukkig dat dit niet het geval is. De heren geven elkaar de ruimte om uit te blinken zonder zich toch maar één seconde in te moeten houden. Waarover de muziek gaat? Geen flauw idee, maar we vinden het bangelijk goed. De riffs, snelheid en jagende drum zijn puur genot. En, ook al versta je er niets van, door de manier waarop het gebracht wordt geloof je elke letter die ze zingen zonder enige vorm van twijfel. De productie is lekker rauw, het schurende geluid van de plectrums is zelfs nog overduidelijk te horen! En qua stem is het over het algemeen sterk gezongen van clean tot brutale uithalen die soms zelfs het kraaien van een haan benaderen.

Tom Kuppens (78)

Hellprod Records

Tracklist: 1. Thrash Maldiçao 2; Ceita do Punhal 3. Luocos Pelo Old School 4. Prazer Em Matar 5. Assassinos Em Série 6. O Sanguinario 7. Morte Toxica 8. Detidos Pelo Meta 9. Pentagramme de Sangue