Mule Skinner: Air Strike

Het Amerikaanse Mule Skinner werd al in 1987 boven de doopvont gehouden. Aan de releases zou je dit echter niet zeggen. Een demo in ‘91, een ep in ‘93, en het debuut ‘Abuse’ in ‘96. Voor de kenners was ‘Abuse’ een verborgen, ondergewaardeerd pareltje, die tussen de vele releases vergeten werd. Daarna werd het dan ook stil bij de band… Tot in 2014 als men de ep ‘Crushing Breakdown’ op de markt brengt. En nu vier jaar later mogen we ‘Air Strike’ tegen onze borst duwen. De band uit New Orleans brengt hun grindcore op smaak met wat crust, sludge en hardcore, alsook een groove die hun andere NOLA collega’s niet vreemd is, en levert zo een pandoering van jewelste op. Dertien nummers lang geeft het viertal van jetje, zonder ons maar een keertje echt ademruimte te geven. Muzikaal gezien varen ze in het water van Soilent Green, Extreme Noise Terror (heden ten dage), en (in mindere mate) Full Of Hell. Ondanks dat de band reeds 31 jaar op de teller heeft klinkt dit modern genoeg (doch niet te) voor de maatstaven van tegenwoordig. Ook klinkt men nog altijd als kwade jongeren, wat ook ergens genoeg zegt over de aardkloot waar we tegenwoordig op leven. Bassist Tony Salisbury en Todd Capiton maken beide ook het goede weer met Flesh Parade, wat misschien wel wat meer naar pure grindcore draait. Toch zou het in onze ogen geen slechte zet zijn om beide acts samen te laten toeren. Aangezien Flesh Parade wel af en toe in onze contreien te vinden is, kunnen we zo profiteren om Mule Skinner hier ook eens aan het werk te zien. Tot dan toe kunnen we ons laven aan de mokerslag in muziekvorm die ‘Air Strike’ is.

Levi De Luycker (83)

F.O.A.D. Records

Tracklist: 1. Suicide Vest 2. Airstrike 3; Bone & Debris 4. Choking Agent 5. Bred To Destroy 6. Sovereignity 7. Firing Squads 8. Battle Worshipper 9. Among Sheep 10. Faith In Blood 11. Backbone 12. Tactical Control 13. Fuse