Barshasketh: Barshasketh

Met dit titelloze album is Barshasketh toe aan album nummer vier. Barshasketh werd origineel opgestart als solo project van Krigeist in zijn thuisland Nieuw Zeeland in 2009. Na een paar demo’s en debuutalbum ‘Defying The Bonds Of Cosmic Thraldom’ (2010) werd Schotland zijn nieuwe uitvalsbasis alwaar Barshasketh ook een full-band werd. ‘Sitra Achra’ (2013) en ‘Ophidian Henosis’ (2015) volgden (beide albums kregen tal van goede reacties) en ook een drietal split-albums werden eerder op de markt gebracht zodat je de band zeker niet kan beschuldigen van luiheid op gebied van nieuwe nummers afleveren. Nog steeds is pure black metal het uitgangspunt bij Barhasketh, al sluipen er tegenwoordig ook meer atmosferische fragmenten in de sound van het huidige viertal – naast Krigeist (vocals, gitaar, syntheziser) hoor je ook GM (gitaar), BB (bass) en MK (drums, vocals, syntheziser) – die voor extra contrast zorgt met de zwartgeblakerde uiterst stevig en krachtig klinkende black metal uitbarstingen. De rauwe en vol dreiging stekende vocalen passen perfect in het plaatje. Voor echte vernieuwingen in het genre ben je hier niet aan het juiste adres, maar wil je een stevige pot gedreven, energieke, krachtige en intense black metal (met wat atmosferische fragmenten – die worden echt enkel gebruikt om de dreigende kracht van black metal extra in de verf te zetten), dan kan je met deze Barshasketh weinig verkeerd doen.

Luc Ghyselen (80)

W.T.C. Productions WTC 175

Tracklist: 1. Vacillation 2. Resolve 3. Consciousness I 4. Consciousness II 5. Ruin I 6. Ruin II 7. Rebirth 8. Recrudescence