Wolcensmen: Songs From The Fyrgen

‘Songs From The Fyrgen’ werd origineel uitgebracht in 2016 via het label Deivlforst Records en krijgt nu een tweede kans via Indie Recordings. Wolcensmen is een project van Dan Capp, je misschien bekend van Winterfylleth, waarmee hij zelfgeschreven nummers brengt die de sfeer uitademen van stokoude folk of pagan nummers. En daar deze muziek tegenwoordig enorm aan populariteit wint, zou deze geremasterde en opnieuw gemixte versie van ‘Songs From The Fyrgen’ wel eens een schot in de roos kunnen voor het befaamde Indie Recordings label. Maar niet enkel daarom, want de negen tracks die hier door Wolcensmen worden neergezet zijn werkelijk pareltjes op muzikaal vlak. Authentieke instrumenten ondersteunen op een werkelijk schitterende manier de al even mooie rustig gebrachte vocalen zodat beiden samensmelten tot een wonderbaarlijk geheel die tal van muziekliefhebbers zou moeten verenigen. De nummers kerven immers heel diep in op je gevoel en voeren je bijna letterlijk mee naar lang vervlogen donkere tijden. Negen beklijvende songs schotelt Wolcensmen je voor die ervoor zorgen dat je aandacht geen milliseconde verslapt. Dit is beklijvende, ingetogen, duistere pagan folk muziek op hoog niveau, een voor een enorme verademing en verfrissing zorgt in deze veel te snel evoluerende tijden. Zet alle drukte opzij, zorg voor een goed glas bier of wijn, neem plaats in je luie zetel (bij een haardvuur als het kan) en laat je meevoeren op de schitterende muzikale reis die Wolcensmen (Dan Capp) voor je uittekende op deze ‘Songs From The Fyrgen’.

Luc Ghyselen (95)

Indie Recordings

Tracklist: 1. Withershins 2. The Fyre-Bough 3. Sunne 4. Hoofes Upon The Shymmeringe Path 5. ‘Neath A Wreath Of Firs 6. The Mon o’Micht 7. Snowfall 8. The Bekens Are Aliht 9. Yerninge