Overdrivers: She’s On Her Period

Overdrivers blijken vier Franstalige rockers te zijn uit het noordwesten van Frankrijk. Ze hebben al een album, ‘Rocking Hell’, en nu komt hun tweede langspeler uit. Afgaande van de titels van de tracks zou je denken dat we met een band te maken hebben die op die manier zich in de kijker wil zetten. Echter muzikaal zit het echt dik in orde. De titels zelf moet je dus met een korreltje zout nemen. Ik kan wel tien redenen verzinnen waarom een lied met titel ‘The Best Blowjob In History’ uitgerekend het langste nummer van het album is. Maar ik vrees dat dit ons te ver zou brengen. En om nu te zeggen dat het nummer “right in your face” is, dat zouden velen misschien ook dubbel opvatten. Echter, dergelijke nummers, zoals ook ‘Show Your Boobies’ en titelnummer ‘She’s On Her Period’ laten vrij weinig aan de verbeelding over, behalve dat het AC/DC getinte uptempo rockers zijn. Maar ook de tragere nummers, zoals ‘Hellbounds’, ‘Mister Moo’ en ‘High Mountains’ laten hun Australische inspirerende band dertig jaar jonger klinken dan ze nu zijn. De stomende tandem van bassist Sebastien Lorquet en drummer Florian Morgano werkt perfect. Tussen al dat stomende geweld in staat ‘Bottom’s Up’, een klein maar erg aanstekelijk en opgewekt instrumentaal deuntje. Vrij kort maar goed, het geeft soms een Status Quo gevoel. Of we nu ‘King Arthur’ bejubelen of Bigfoot (‘Get Out With Your Bigfoot’), we blijven uptempo rocknummers krijgen die het betere gitaarwerk uit de ritmegitarist Adrien Desquirez en lead gitarist Anthony Clay weten te toveren. We krijgen tien nummers met een ferme brok invloeden van down under, zowel de riffs als de zang. Het ene nummer flitst na het andere voorbij. Het is met dergelijke energieke muziek moeilijk om stil te zitten want tegen het einde van het schijfje zal wel menig luchtgitaartje de revue gepasseerd hebben. Van zowel de uptempo als de tragere nummers is heel duidelijk waar deze heren de mosterd halen, maar alhoewel ze niet vernieuwend zijn, zetten ze een uitermate goede prestatie neer. Ook de vocalen van Adrien zijn met moeite van zijn meester te onderscheiden. In slechts een goed halfuurtje krijgen we tien variaties van riffs. De nummers klinken erg strak en stralen de Australische rock uit zoals we dat kennen. Tien nummers die ooit wel eens op een AC/DC album hadden kunnen staan. Tien nummers vingervlug muzikaal geweld waar we vrolijk van worden.

Rocking Klingon (84)

Independent Release

Tracklist: 1. The Best Blowjob In History 2. Hellhounds 3. Show Your Boobies 4. Mister Moo 5. She’s On Her Period 6. Bottom’s Up 7. King Arthur 8. High Mountains 9. Get Out With Your Bigfoot 10. Ride The Rockin’horse