Chrome Division: One Last Ride

Deze ‘One Last Ride’, het vijfde full-album van Chrome Division, zou het allerlaatste wapenfeit zijn van dit gezelschap: m.a.w. na nog een korte tournee, ergens volgend jaar, heeft Chrome Division er de brui aan. Chrome Division werd in 2004 opgestart door Shagrath, je weet wel de vocalist bij Dimmu Borgir, die met dit gezelschap zijn liefde voor traditional heavy metal / classic hard rock wilde uiten. En daar slaagde het gezelschap wonderwel in: vijf albums lang werden we zo getrakteerd op nummers die perfect in dat straatje passen en de tijdsgeest (eind jaren zeventig / begin jaren tachtig) perfect weer geven aan de hand van modern klinkende rock / metal songs. Verwacht ook dit keer geen vernieuwingen in de sound van het viertal – of het zou de vocale bijdrage moeten zijn popzangeres Misssela tijdens ‘Walk Away In Shame’ die voor een mooi contrast zorgt met de zware rauwe vocalen van Eddie Guz, die na een aantal jaartjes afwezigheid – hij werd na het tweede album vervangen door Shady Blue – terug gekeerd is naar het oude nest. Maar eigenlijk valt deze track helemaal niet uit de toon tussen de overige tracks en verschilt hij dan ook niet zoveel met die overige tracks. Traditional heavy metal / classic hard rock zorgt voor een stevige en solide basis van drums en bass, stevige riffs, melodieuze gitaarsolo’s en krachtige vocalen. En dat is precies wat je verkrijgt van Chrome Division. Laat alle miserie van de wereld even achterwege, zet het verstand op nul, en laat je meevoeren tijdens deze twaalf lekker beukende en rockende heavy metal tracks (al is de openingstrack, ‘Return From The Wasteland’, enkel een introductie en de afsluiter, ‘Towards The Unknown’, een korte uitgeleidde). Je luchtgitaar maakt overuren en je stem zal gesmeerd moeten worden omdat je de refreinen telkens opnieuw gemakkelijk kan meebrullen. Pretentieloos uit de bol gaan heet zoiets en dat kan precies met deze ‘One Last Ride’ van Chrome Division.

Luc Ghyselen (78)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Return From The Wastelands 2. So Fragile 3. Walk Away In Shame 4. Back In Town 5. You Are Dead To Me 6. The Call 7. I’m On Fire Tonight 8. Staying Until The End 9. This One Is Wild 10. One Last Ride 11. We Drink 12. Towards The Unknown