Dead Daisies, De Kreun (revisited).

Dead Daisies, support: Scarved – 29/11/2018 – De Kreun, Kortrijk.

De EU Winter Tour 2018 “Welcome To Daisyland” van The Dead Daisies waarbij ze voor hun enige show in België naar de Kreun komen, is echt iets waar ik al maanden naar uitkijk, het is tevens een van mijn favoriete rock bands maar heb ze nog nooit live aan het werk gezien. Toen op sociale media verscheen dat de eerste vijftig fans met een geldig ticket een uurtje eerder de zaal binnen mogen was ik er dan ook als de kippen bij, eigenlijk niet goed wetend wat ik mag verwachten. De verrassing was compleet als de “early birds” oog in oog komen te staan met hun helden David (Lowy), Marco (Mendoza), John (Corabi), Doug (Aldrich) & Deen (Castronovo) en ons verwennen met een akoestische set. Deen nam het nummer ‘Maggie’ voor zijn rekening waarbij zijn stem meermaals aan Rod Steward himself doet denken. Prachtig! Na de set volgt een “meet & greet” met de voltallige band die heel relaxt overkomt, tijd makend voor een korte babbel, posters en cd’s signeerden, en gewillig met iedereen die dat wil op de foto gaat… Marco (Mendoza) fluistert in mijn oor…”you smell good!”, een wauw gevoel overvalt me, soit…we wijken af. Echt coole gasten…

Maar laten we beginnen met Scarved die voor deze gelegenheid mogen openen. Had eigenlijk nog nooit van dit Belgisch viertal gehoord. Maar hun complexloze hard rock met de zwoele blues / rock stem van Caro klinkt overtuigend. Sterke songs, leuke melodieën, puike gitaarsolo’s, doen soms met weemoed terugdenken aan de early seventies periode. Puike show!!

En is het tijd voor … The Dead Daisies!!!!!!! Voor een goed volgelopen zaal gaat de band furieus van start, onmiddellijk alle registers open trekkend voor een wervelende show van goed twee uur. Zowat halverwege wordt een korte akoestische set ingelast om iedereen (publiek en band!) op adem te laten komen. Mooie rustige momenten met als uitschieter een prachtige versie van ‘Let It Be’. Na dit leuke intermezzo wordt er opnieuw de beuk ingegooid, de interactie tussen band en publiek is geweldig om zien en er wordt volop meegebruld op stomende versies van ‘Helter Skelter’, ‘Midnight Moses’ en ‘Mexico’ om er een enkele op te noemen. Dit fenomenale memorabele rockconcert wordt afgesloten met een verschroeiende versie van Deep Purple’s klassieker ‘Highway Star’. Hier schieten eigenlijk woorden tekort om mijn gevoelens te beschrijven na wat voor mij de absolute highlight is van dit jaar! Dit staat op één in mijn jaarlijstje, zeker weten!!! En met een big smile huiswaarts.

Met dank aan Filip Nollet.

Tekst: Livine Dereuck.

Foto’s: Marc Callens.