Beth Hart: Live At The Royal Albert Hall

De Amerikanse vocaliste Beth Hart beweegt zich tussen rootsmuziek, als blues of country, psychedelica en rock. Ze werkt ook veelvuldig samen met gitariste Joe Bonamassa, maar die is op deze live registratie niet te bespeuren. Met een goed op elkaar ingespeelde band worden hier drieëntwintig nummers een “Beth Hart jasje” aangemeten. Ik noem het zo omdat ze ook nummers van andere artiesten vakkundig naar haar hand weet te zetten. Dat er een heel pak mensen vallen voor haar sound, bewijst het feit dat ze met de regelmaat van een klok ofwel een nieuw studio-album, ofwel een nieuw live album op de markt heeft. Wij gaan eerlijk zijn: dat de dame over een stel krachtige en uitstekende stembanden beschikt, gaan we absoluut niet betwisten (haar lichtjes rauwe en raspende vocalen zijn echt wel top), maar haar bewerkingen van tal van nummers liggen ons een pak minder (we prefereren de originele versies) en haar eigen zelfgeschreven materiaal vinden we niet echt sterk genoeg om te blijven boeien. Dat de dame tijdens live concerten er ook dikwijls de nadruk op ligt hoe goed ze kan omgaan met haar stem, is haar goed recht, maar wij vallen niet voor haar stem-spielerijen. Wie daarentegen liefhebber is van Beth Hart kan met de ogen dicht ook dit dubbel-album aan zijn of haar collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (70)

Provogue / Mascot Label Group PRD 75677

Tracklist: CD 1: 1. As Long As I Have A Song 2. For My Friends 3. Lifts You Up 4. Close To My Fire 5. Bang Bang Boom Boom 6. Good As It Gets 7. Spirit Of God 8. Baddest Blues 9. Sister Heroine 10. Baby Shot Me Down 11. Waterfalls 12. Your Heart Is As Black As Night / CD 2/ 13. Saved 14. The Ugliest House On The Block 15. Spiders In My Bed 16. Take It Easy On Me 17. Leave The Light On 18. Mama This One’s For You 19. My California 20. Trouble 21. Love Is A Lie 22. Picture In A Frame 23. Caught Out In The Rain