Annorkoth: The Last Days

‘The Last Days’ is een heruitgave van dit prachtige album wat oorspronkelijk het licht zag in 2013. Zoals vaak in dit genre is het een éénmansproject aan de hand van ene BM uit Rusland. Het project Annorkoth werd echter begraven en BM richtte daarna Skyforest op. Gelukkig voor de fans van dit genre (waar ik mezelf zeker bij reken) die Annorkoth niet kenden is er dit jaar een heruitgave van dit “opus maximus”, want het is werkelijk een pareltje in zijn genre en waar mogelijks veel hedendaagse bands in dit genre inspiratie hebben uitgeput. ‘The Last Days’ is een schitterend voorbeeld van hoe goeie atmosferische, melodische black metal moet klinken. De nadruk ligt echt op het zweverige, deinende ritme met schitterende melodieën en waar de zang, licht gegrunt, ergens op de achtergrond blijft. Dit album is is zo mooi dat zelfs luisteraars die moeite hebben met black metal en grunts dit zullen waarderen. Er zijn ook vaak rustiger stukken te horen waar mooi pianospel te horen is wat voor een perfecte afwisseling zorgt. Ik blijf mij telkens weer verbazen hoe één man zo’n mooi werkstuk kan maken: daar moet je toch een natuurtalent voor zijn. Fans van Alcest, Unreqvited, Myrkur, Sylvaine, Dynfari, Bloodbark, Nebula Orionis, Speel of Dark zullen hier van smullen. Wat kan muziek toch mooi zijn.

Bart Verlinde (90)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. The Dark Descent 2. You’re My Only Dream 3. Kindness 4. Autumn Grace 5. Song Of The Wind 6. Shattered Hope 7. The End, Here And Now 8. This Dreadful Emptiness (Austere cover)