Together To The Stars: An Oblivion Above

Together To The Stars is een in 2018 opgericht twee koppige band: David Steinmarck en Franco Fuentes, uit Stockholm, Zweden. Hun debuutalbum ‘An Oblivion Above’ is een pareltje van melancholische, post black metal. Een vijftal nummers van de allerbeste makelij. Bij wijlen pittige black metal met stevige grunts maar met geweldig veel zin voor zweverige melodie. Het meer dan tien minuten durende openingsnummer ‘Timeless’ begint met een atmosferisch stukje wat aan Unreqvited doet denken maar wel in combinatie met wanhopige gegrunt wat de pure black metal fans best zullen smaken. Het zweverige gitaarspel is hier super en is erg aanstekelijk. ‘Oblivion’ begint catchy met uitstekende drums en hier horen we opnieuw het erg mooie kabbelende ritme begeleid met wanhopig lichte grunts: weeral een sterk nummer. ‘Apathy’ gaat in die trend verder al is de toon en de zang hier wat dreigender. Het korte ‘Shrine’ is een mooi, ingetogen tussendoortje. ‘Sanctuary’ is het hardste, snelste en meest pittige nummer van dit album met snel gitaarwerk, eigen aan black metal. Al bij al een sterk debuutalbum waar fans van Alcest, Unreqvited, Harakiri For The Sky en Anamolie veel plezier zullen aan beleven.

Bart Verlinde (85)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Timeless 2. Oblivion 3. Apathy 4. Shrine 5. Sanctuary