Malist: In The Catacombs Of Time

Malist is een black metal band / project, opgestart in 2017, van ene Ovfrost, een artiest die het Russische Moskou als uitvalsbasis gebruikt. Met slechts een enkele track onder de arm, ‘Spiritual Oppression’, wist hij de aandacht te trekken van Northern Silence Productions. En dit schijfje, dat als titel ‘In The Catacombs Of Time’ meekreeg, is meteen zijn eerste full-album, dat tien tracks omvat. Malist opent zijn nummers meestal heel rustig en ingetogen om dan verschroeiend en verpulverend uit te halen met machtige black metal die duisternis en dreiging over het geheel stort. Mooie, maar best wel krachtige rustiger fragmenten komen in elk nummer naar voor en zorgen voor de nodige variatie tussen de snedig en snel gebrachte hoofdmoot op dit album. Vernieuwend is het helemaal niet, maar het geheel klikt bijzonder goed in elkaar, zodat je gemakkelijk meegezogen wordt in de muzikale wereld van Malist. Met deze ‘In The Catacombs Of Time’ heeft Malist een verdomd mooi visitekaartje afgeleverd die naar meer smaakt. Black metal fanaten hebben er zo opnieuw een extra band bij om naar uit te kijken.

Luc Ghyselen (82)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Venture Into Life 2. Agony (To No Avail) 3. Spiritual Oppression 4. Forlorn And Cold 5. Uniformity 6. Food For The Flames 7. En Bitter LÃĪngtan 8. Hymn Of The Karst Realm 9. Violated By Nothingness 10. Ever After