Doomsday Outlaw: Second Coming

Het Britse Doomsday Outlaw wordt door kenners een grote toekomst voorspeld. Eerder dit jaar maakten we kennis met dit vijftal middels het knappe ‘Hard Times’. Nu brengt Frontiers Records ook het al eerder uitgebrachte ‘Second Coming’ terug onder de aandacht. ‘Second Coming’ werd origineel in 2016 in eigen beheer op de markt gebracht en wordt nu dus internationaal op de markt gebracht: een stevig teken dat Frontiers Records sterk geloofd in dit kwintet. Maar niet het is niet enkel Frontiers Records die in deze Doomsday Outlaw gelooft. Ook wij van MUSIKA waren danig onder de indruk van ‘Hard Times’ en begrijpen, na het beluisteren van deze ‘Second Coming’ echt wel heel goed waarom Frontiers Records dit album een internationale kans heeft. Doomsday Outlaw vormt immers een prachtige mix van classic rock, bluesy hard rock en Southern rock en doet dit op hoog niveau. De heren zorgen op deze ‘Second Coming’ voor vijftien tracks die stuk voor stuk krachtig, energiek, gedreven en op een schitterende manier worden neergezet. Je hoort invloeden van rocklegendes als Led Zeppelin en The Allman Brothers zodat liefhebbers van o.a. Black Stone Cherry, Monster Truck of Badlands bijvoorbeeld ook hier hun gading in zullen vinden. Vijftien tracks is misschien veel, maar als je kan boeien van begin tot einde dan is er geen vuiltje aan de lucht. En dat is precies wat Doomsday Outlaw doet: boeien met elke song opnieuw. Geen van de tracks kan je als “vullertje” bestempelen terwijl elkeen wel zijn eigen favoriete nummer naar voor zal schuiven. Wat denk je bijvoorbeeld van ‘Pandemonium’ – een heel kort maar uiterst agressief gebracht stukje waarin agressief en brutaal klinkende vocalen opduiken –, of het schitterend rockende ‘Bring You Pain – met zijn bluesy gevoel en zijn best wel soulvolle, maar krachtige vocalen –, of het krachtige gebrachte ‘Wait Until Tomorrow’ waar het tempo wat wordt terug geschroefd, of … Echt wel, je kan iedere track gaan opnoemen. Liefhebbers van de eerder opgesomde band moeten deze Doomsday Outlaw minstens aan een stevige luisterbeurt onderwerpen. Wij zijn alvast heel blij dat Frontiers Records dit werkstuk van deze Britse band op de markt brengt.

Luc Ghyselen (85)

Frontiers Records FRCD 899

Tracklist: 1. Walk On Water 2. Fallback 3. Driftwood 4. All That I Have 5. Suffer More 6. Pandemonium 7. I’ve Been Found 8. Bring You Pain 9. Blues For A Phantom Limb 10. Saltwater 11. Standing Tall 12. Wait Until Tomorrow 13. Jericho Cane 14. Running Into You 15. Tale Of A Broken Man