Dead Daisies, De Kreun.

Dead Daisies, support: Scarved – 29/11/2018 – De Kreun, Kortrijk.

Scarved: Met reeds twee albums op hun palmares stond Scarved als eerste geprogrammeerd. De zaal begon stilletjes vol te lopen als Caro op het podium haar publiek vroeg of we er zin in hadden. Dat zal wel zijn. Scarved had ik al eerder aan het werk gezien en de, toen nog compleet onbekende band, kon me toch overtuigen, al is het niet compleet “mijn” genre van muziek. Ook deze keer is dat zo, in een mum van tijd hadden ze het publiek mee. Met nummers als ‘Devil In Disguise’ en ‘Masquerade’ kregen we ouder werk van hun album ‘Dynamite’ uit 2014 te horen, maar de nadruk lag toch op nieuwe nummers uit hun ‘Lodestone’ album van vorig jaar. Zangeres Caro Scarved, gitarist Luc Van Dessel, nieuwkomer bassist Roman Schmidt en drummer Geert Mariën brachten het ene nummer na het andere en het optreden flitste vlotjes voorbij. We hoorden tussen de nummers door dat een derde album in de maak is en in de loop van volgend jaar uitgebracht zou worden. Deze rock / metalband is nu reeds enkele jaartjes bezig en bouwen stevig aan hun weg. Zeker de moeite om deze band op te volgen. Caro bleek ook fan te zijn van The Dead Daisies en zei dat ze de show ook ging bijwonen in de zaal.

The Dead Daisies: Tijdens hun “Winterland Tour 2018” passeerden The Dead Daisies dus ook in Kortrijk. Het lijkt wel dat deze heren continu op tour zijn want hun lijst met afgewerkte shows lijkt verdomd sterk op de gewone 2018-jaarkalender. Recentelijk waren ze ook te gast op de “Kiss-cruise 8”. Eigenlijk hoeven deze mannen geen introductie meer maar toch … Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), John Corabi (Mötley Crüe / The Scream), Marco Mendoza (Thin Lizzy / Whitesnake), Deen Castronovo (Journey, Bad English) en David Lowy (Red Phoenix / Mink) vormen een sterk muzikaal gezelschap die iedereen achterover blaast als ze gezamenlijk op podium hun ding doen. Na de twee openers, ‘Midnight Moses’ en ‘Evil’ van hun tweede album ‘Revolucion’, kregen we nieuw materiaal van hun jongste album ‘Burn It Down’: ‘Rise Up’, ‘Dead And Gone’, ‘What Goes Around’ en ‘Resurrected’. Na deze “opwarmers” werden we gevraagd om mee te zingen in een “sing along” momentje. Zanger John Corabi weet als geen ander hoe hij zijn publiek kan entertainen en ook in Kortrijk slaagde hij daar volledig is. De akoestische set middenin het optreden kwam als een geschenk uit de hemel want de temperatuur was inmiddels gigantisch opgelopen. Hier konden we kennismaken met de fenomenale zangkwaliteiten van de nieuwe “Daisie” drummer Deen Castronovo. Wel, zo nieuw is hij eigenlijk niet, want de man heeft zijn sporen de voorbije decennia al lang verdiend bij Journey. Menig andere projecten, zoals Revolution Saints en recentelijk Gioeli-Castronovo, blijken één voor één pareltjes. Een ware aanwinst voor The Dead Daisies. Een introductie van de bandleden is voor The Dead Daisies niet iets dat ze rap afhandelen. Neen, ze doen dat op magistrale wijze. Zo werd bassist Marco Mendoza aangekondigd op de tonen van ‘I Love Rock ’n Roll’ van Joan Jett, gitarist David Lowy op de uitnodigende riff van ‘Highway To Hell’ van AC/DC. Doug Aldrich had het nummer ‘Long Live Rock ’n Roll’ van Rainbow gekozen, nieuwkomer drummer Deen Castronovo deed het op ‘School’s Out’ van Alice Cooper en John Corabi op ‘It’s Only Rock ’n Roll But I Like It’ van The Rolling Stones. Afsluiten deden ze na bijna twee uur spelen met ‘Helter Skelter’ en ‘Mexico’. Ik overdrijf niet dat dit tot een van de beste optredens van het jaar zal behoren …

Met dank aan Filip Nollet (Alcatraz).

Tekst en foto’s: Andy Maelstaf.