Stephen Pearcy: View To A Thrill

Houdt u van een mix van hard rock, heavy metal en glam metal? Dan is dit nieuwste album van Stephen Pearcy, je waarschijnlijk het meest bekend als originele vocalist van Ratt, misschien iets voor je. Ik zeg wel “misschien”. ‘View To A Thrill’ telt elf nummers die in het verlengde liggen van wat de man eerder op de markt bracht , zowel onder de naam Ratt, als onder eigen naam. – Dit zou het vijfde album onder eigen naam zijn, al ontsnapten de vier vorige aan onze aandacht – Maar echt spannend wordt het hier nooit: de nummers rocken lekker weg, daar niet van, maar echt blijven hangen, nee dat doet geen enkele van de elf songs op dit album. Dat de heren bekwame muzikanten zijn, zullen we niet ontkennen, maar geen van de songs komt hier boven de grijze middelmaat uit. Enkel “die hard” fans van het genre, of van de band zelf, zullen hier raad mee weten. Zelf weten we dat we onze zuurverdiende euro’s aan andere albums zullen uit besteden. Nee, van deze ‘View To A Thrill’ van Stephen Pearcy liggen we hier zeker niet wakker!

Luc Ghyselen (58)

Frontiers Records FRCD 896

Tracklist: 1.U Only Live Twice 2.Sky Falling 3.Malibu 4.One In A Million 5.Double Shot 6.Secrets To Tell 7.Not Killin’ Me 8.Dangerous Thing 9.I’m A Ratt 10.From The Inside 11.Violator