The Maension: Raevolution

The Maension is een speciaal geval. De band in een hokje proberen stoppen is vergeefse moeite. Er zijn uiteraard voorbeelden van bands die in de buurt komen: Orgy, Stabbing Westward, … Met andere woorden: verwacht u aan een mix van grunge, progressieve metal en synth rock. Wat meteen opvalt met het nieuwe album is de “instant likeability”. Anders gezegd, de nummer liggen lekker in het gehoor. Tien stuks maken het geheel deze keer. Het is me eigenlijk een raadsel waarom The Maension niet populairder is. Wat Distrubed kan, kan The Maension ook. Eigenlijk zou ik het album een tien op tien moeten geven, want geen enkel nummer vertoont tekenen van minder te zijn. De intro’s zijn over het algemeen om vingers en duimen van af te likken, waarna elk nummer losbarst en zijn identiteit prijsgeeft. Mark, partner Skye en drummer Gunner Paige hebben een serieuze stap voorwaarts gezet. Op hun website kan je eventueel zelf eens oordelen (http://www.themaension.com/chants.html). Ik denk dat je er geen spijt van zal hebben. Ik heb er al spijt van dat ik de recente optredens aan mij liet voorbijgaan. The Maension geeft een volledige invulling aan inhoud en vorm. De songs zijn in orde en live zijn ze de moeite waard om aan het werk te zien.

Frederik Blieck (88)

Take This Trip To Mars Records

Tracklist: 1. Army Of The People 2. Say it! 3. The Engineer 4. Elation 5. Imagine Tomorrow 6. . Master/Slave 7. Happy 8. High 9. Stand Your Ground 10. One Way Ticket To Mars