Trollheims Grott: Aligned With True Death

Trollheims Grott is afkomstig uit Finland waar de band in 1997 reeds werd opgestart. Na een aantal demo’s en twee toch goed ontvangen full-albums bleef het verdacht stil rond dit gezelschap. En kijk, zo’n vijftien jaar na ‘Bloodsoaked And Ill-Fated’ is Trollheims Grott er terug met hun derde creatie die ‘Aligned With True Death’ als titel meekreeg. Op dit album krijg je zeven tracks te verwerken die agressieve, woedende black metal laten horen met invloeden van industrial om het geheel nog wat zwarter en donkerder in te kleuren. Het titelnummer mag openen en zet meteen de toon: net alsof een pak woedende frustraties van de heren moesten afgeschreven worden. Hard, stevig, krachtig en furieus zijn andere woorden die dit up tempo nummer kunnen omschrijven. Ook de overige tracks krijgen al deze omschrijvende woorden als kerningrediĆ«nten mee. Het kortste nummer, ‘Twilight’, is misschien wel de wat vreemde eend in de bijt daar industrial hier de bovenhand lijkt te halen, maar het past wonderwel in de donkere, duistere sfeer waarin het volledige album zich in wentelt. Het zorgt voor een pauze tussen het furieuze up tempo black metal geweld van de overige tracks. Met ‘Aligned With True Death’ zet Trollheims Grott zich opnieuw op de kaart: geen top, maar wel goed, krachtig, stevig en zwart genoeg om een pak zieltjes te winnen.

Luc Ghyselen (75)

W.T.C. Productions WTC 174

Tracklist: 1. Aligned With The True Death 2. Deathless Form 3. Omega Angel 4. Holy Black Sun 5. Twilight 6. LXFR 7. Earth’s Last Stand