Hold The Crown: Hold The Crown

De eerste schijf voor Hold The Crown is een feit. Men plaatst nogal vlug de hardcore stempel op soortgelijke bands maar hier zou dit toch iets te kort door de bocht genomen zijn. Die invloeden zijn er natuurlijk wel (zo komt tijdens vele gitaarriffs de naam Pro-Pain spontaan in mij op) en de H8000 sfeer is constant aanwezig maar dit gaat over de ganse lijn toch iets breder. De stevig en slepende passages worden fijn afgewisseld met beukende deathcore metal riffs waarop de vocalen van Tim één en al agressie vanuit het diepste van zichzelf uitschreeuwen, dit in de vorm van diepe grunts of screams waar je rillingen over je ganse lichaam krijgt. Het eerste nummer gaat van start met een duistere intro waar ik een fragment van de serie ‘The Strain’ meen in te herkennen om dan uit te barsten in pure onversneden beukende power die meteen de essentie van de gehele plaat vastzet. De plaat staat er en klinkt strak en fris waardoor alles tot zijn recht komt. Het rollend drumwerk en dreunend ondersteunde bass zijn de fundatie van dit alles waarop het gitaarspel en de zang de vrije ruimte gebruiken om dit tot een oorverdovend geheel af te werken. Bij het nummer ‘Out Of Strength, wat Limp Bizkit gewijs van start gaat, krijgen we een iets andere zang te horen. Bij nader onderzoek blijken deze van Lennart Breine (Mark My Way) te zijn die hier een gastperformance mag neerzetten wat voor een verfrissende afwisseling zorgt. Dit is een uit de kluiten gewassen binnenkomer en een aanrader voor hard / death / metal-core liefhebbers. Nu alleen nog de band in de gaten houden om eens live te gaan bekijken en vol verwachting uitkijken naar het volgende opnamewerk.

David Vandewalle (83)

Independent Release

Tracklist: 1. In Time 2. Mindwar 3. The Crown 4. True Lies 5. Struggle 6. Rush Hour 7. Out Of Strength 8. Dead To Me 9. Involved 10. Wasted Dreams