Burning Witches: Hexenhammer

“Ik heb hem al honderd keer beluisterd en hij is fantastisch net zoals hun debuut”: ik heb het over ‘Hexenhammer’ van Burning Witches. Voila, meer moet je niet weten. Wa? Moeten jullie nog extra info? Allé dan. Vijf razend knappe dames die op schitterende wijze muziek spelen zoals Iron Maiden, Judas Priest, Dio, … Productie in handen van Schmier en getekend bij Nuclear Blast? Nog meer info nodig? Omdat jullie aandringen hé! Onthou de namen: Seraina Telli – zang, Romana Kalkuhl – gitaar, Sonia Nusselder – gitaar, Jeanine Grob – bas en Lala Frischknecht – drums. Alea Wys is er niet meer bij en werd vervangen door Sonia. De lijn van het gelijknamige debuut werd doorgetrokken. M.a.w. power metal / speed metal van begin tot einde, alleen deze keer krijg je ook een verdienstelijke ballade, ‘Don’t cry my tears’. ‘Executed’, de single is wellicht het beste nummer, maar de rest volgt in het voetspoor. Probeer de digipak te bemachtigen voor de bonusnummers. De vinyl versie sluit af met een cover van ‘Holy Diver’ (Dio). Burning Witches weet dat hun versie een eerbetoon is en geen blamage. Ondertussen is het album reeds de Duitse hitlijsten binnengeslopen. Deze dames zijn groots en worden groot. En aan de (voornamelijk) mannelijke criticasters die u gaan wijsmaken dat dames nooit zo goed kunnen zijn als hun mannelijke collega’s heb ik een boodschap: “go f*** yourself”. Aan alle anderen: haal die plaat in huis en draai ze tot je een nieuwe moet kopen.

Frederik Blieck (96)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. The Witch Circle 2. Executed 3. Lords Of War 4. Open Your Mind 5. Don‘t Cry My Tears 6. Maiden Of Steel 7. Dungeon Of Infamy 8. Dead Ender 9. Hexenhammer 10. Possession 11. Man-eater 12. Holy Diver 13. Self Sacrifice 14. Don‘t Cry My Tears (acoustic)