Sons Of Lazareth: Blue Skies Back To Gray

Met ‘Blue Skies Back to Gray’ komt het Italiaanse Sons Of Lazareth met zijn debuut op de proppen. Het viertal kiest ervoor om zich muzikaal uit te drukken aan de hand van stoner rock en zorgt op deze ‘Blue Skies Back To Gray’ voor tien tracks. Het instrumentale ‘Palm Desert’s Blues’ opent eerder rustig en heeft zodoende zijn naam niet gestolen. Een eigenzinnige intro is dan de voorbode voor het gedreven, energieke en krachtige ‘Escape To Nowhere’ waar we dus ook voor het eerst kennis maken met de vocalen, en … die zijn niet echt aan ondergetekende besteed. Goh, begrijp ons absoluut niet verkeerd: vals is het niet, het is enkel het stem timbre dat ons niet ligt. Een al even eigenzinnige break haalt plots de vaart uit het nummer dat daarna terug stevig op gang komt. Daarna volgt ‘Vultures’, en track met een hakkend ritme dat een paar rustiger passages kent, terwijl de vocalen de hoge noten echt niet halen. Hoe meer je dan op die vocalen begint te letten, hoe meer ze op je zenuwen kunnen werken. Dit is in ieder geval zo tijdens ‘Hallee Road’ dat muzikaal nochtans best OK is met een mooie rustgevende break en een knappe gitaarsolo. ‘Fragile’ wordt ingezet met enkele rake drumslagen en een mooie stevige basslijn, waarna de gitaren voor extra kracht zorgen: een mooi opgebouwd nummer dat zeker niet zo fragiel klinkt als de titel laat vermoeden. ‘Punctually Late’ krijgt een mooie groove mee zodat stil zitten (of stil staan) zo goed als onmogelijk wordt. Een mooie melodieuze gitaarsolo zorgt voor een extra waarde. Akoestische gitaren worden boven gehaald voor het korte instrumentale ‘Beautiful Haze’, waarna ‘Don’t Come Looking For me Cut The Crap’ stevig en krachtig klinkt, zonder echt te overtuigen. ‘My City’ klinkt dan weer beter: het nummer straalt kracht en energie uit. Met het heel korte instrumentale ‘Palm Desert Reverse’, dat niets, maar ook echt niets aan het album toevoegt, wordt het debuut van Sons Of Lazareth afgesloten. ‘Blue Skies Back To Gray’ heeft ons helemaal niet overtuigd en enkel die hard fans van stoner rock zullen dit album een kans geven. Wij zullen onze zuurverdiende euro’s alvast aan andere albums besteden.

Luc Ghyselen (55)

Argonauta Records

Tracklist: 1. Palm Desert’s Blues 2. Escape To Nowhere 3. Vultures 4. Hallee Road 5. Fragile 6. Punctually Late 7. Beautiful Haze 8. Don’t Come Looking For Me Cut The Crap 9. My City 10. Palm Desert Reverse