Misotheist: Misotheist

Op het wereldwijde web is er bijna niets te vinden over Misotheist. Ook met de bijgevoegde info wordt je niet echt veel wijzer. Het zorgt er wel voor dat je focus volledig op de muziek komt te liggen. Misotheist zorgt voor black metal en komt uit Trondheim, Noorwegen en zorgt met debuutalbum voor drie zwartgeblakerde stukken muziek. ‘Carriers Of Captivity’ opent met een onheilspellende sfeer om dan aan kracht en tempo te winnen. Donkere, dreigende vocalen maken hun opwachting en die sleuren je mee in een doordachte muzikale trip met tal van tempo en ritmewisselingen. Zo’n tien minuten later zit de eerste reis in de muzikale wereld van Misotheist erop en heb je rustiger momenten doorstaan naast loodzware fragmenten en sneller beukend werk. ‘Beast And Soil’ opent dan weer met een stukje folk om daarna te ontploffen in pure black metal furie. Opnieuw zorgen de dreigende, rauwe vocalen ervoor dat je er een onheilspellend gevoel aan over houdt. Dat gevoel wordt weggeblazen naar het einde van het nummer toe dankzij prachtig sfeervolle melodieuze muziek. Zo’n elf minuten later komen we tenslotte aan bij track nummer drie, ‘Blood Of Rats’, waar Misotheist donker en dreigend opent. Daarna kent het nummer, gedurende zijn twaalf minuten, heel wat tempo en ritmewisselingen. Zo zorgt Misotheist met deze drie tracks voor een beklijvend, donker en dreigend debuut dat een mooi visitekaartje is geworden.

Luc Ghyselen (70)

Terratur Possessions

Tracklist: 1. Carriers Of Captivity 2. Beast And Soil 3. Blood Of Rats