Bring Me The Horizon, Lotto Arena.

Bring Me The Horizon, supports: Yonaka, The Fever 333 – 16/11/2018 – Lotto Arena, Antwerpen.

Yonaka begon er stipt aan deze avond toen het volk langzaam de Lotto Arena binnen kwamen. Op het eerste moment dacht ik echt dat ik op een verkeerde show zat. Zangeres Theresa Jarvis kwam het podium op in een rode fluphy jacket en met veel glitter aan de broek zette ze onmiddellijk de toon. Het geheel huppelt vrolijk over het podium terwijl ze hun setlist afspelen, al kon het maar met mate bekoort worden door het publiek. Not My cup of Tea!

*Setlist Yonaka: 1. Own Worst Enemy 2. Ignorance 3. Waves 4. Drongo 5. She’s Not There (The Zombies cover) 6. Creature 7. Fired Up 8. F.W.T.B.

Toen begonnen de mannen van The Fever 333 eraan en kregen een heel ander kaliber voorgeschoteld. Jason Aalon Butler(zanger van Letlive) heeft weinig moeite om de hele zaal mee te krijgen. Door de hyperactieve rapcore die ze brengen met invloeden van Rage Against The Machine, P.O.D, …. is stilstaan geen optie. De energie dat deze drie mannen hadden was ongelooflijk groot, de gehele zaal laten mee jumpen was dan ook geen enkel probleem. Zelfs eventjes op en neer naar de bijgelegen tribunes spurten om het publiek aldaar te verrassen kon voor Butler er ook nog bij.

*Setlist The Fever 333: 1. Burn It 2. We’re Coming In 3. Made In America 4. One Of Us 5. Beatbox & Drum Solo 6. Trigger 7. Walking In My Shoes 8. Hunting Season

Goed op schema was het dan eindelijk voor de vele fans aan Bring Me The Horizon. En het wachten was het zeker waard want vanaf de eerste noot bij het nummer ‘Mantra’ hadden ze het publiek mee. Bij het tweede nummer, ‘House Of Wolves’, werd er door Olivier al een cerclepit gevraagd waar het publiek gewillig op in gaat. Bring Me The Horizon bracht vooral nieuw materiaal wat duidelijk wil zeggen dat ze definitief een punt zetten achter hun verleden als metalcore-band. Niet veel op aan te merken, ze zetten er een knap strak gespeelde show neer en het publiek brulde dan ook elk nummer mee tot de laatste. Bring Me The Horizon is deze zomer nogmaals te bewonderen op Rock Werchter.

*Setlist Bring Me The Horizon: 1. I Apologise If You Feel Something 2. Mantra 3. The House Of Wolves 4. Avalanche 5. Go To Hell, For Heaven’s Sake 6. It Never Ends 7. Wonderful Life 8. Intermission 9. Shadow Moses 10. Happy Song 11. Sleepwalking 12. Can You Feel My Heart 13. Follow You 14. Antivist 15. Drown 16. Doomed 17. Throne

Met dank aan Femke T’Kindt (Sony Music Bemgium).

Tekst: Wendy Gombert.

Foto’s: Erwin Poppe.