Rapheumets Well: The Elders Anthology

Rapheumets Well is een Amerikaans gezelschap dat een mix brengt van progressive death en black metal. Het gezelschap doet dit reeds sinds 2006 (al heeft de band ook een voorgeschiedenis sinds 2002 als Blue Man’s God) en dat leverde reeds een demo (2007) en drie full-albums op. Met deze ‘The Elders Anthology’ zorgt Rapheumets Well voor een compilatie van negen tracks die eerder op een van de albums verschenen. Wel werden deze nummers nu opnieuw gemastered met toevoeging van wat extra gitaarwerk en vocalen (de line-up is sinds het eerste album, ‘Dimensions’ (2014), al een paar keer drastisch gewijzigd en men wil laten horen hoe Rapheumets Well tegenwoordig klinkt). Wij kunnen niet gaan vergelijken met die “oudere” versies om de eenvoudige reden dat we eigenlijk nu pas Rapheumets Well ontdekken. En …, wij zijn echt wel blij om dit gezelschap te ontdekken, want hun beklijvende mix van black metal, death metal, progressive metal en zelfs klassieke orkestraties is echt wel heel knap te noemen. Vooral een band als Fleshgod Apocalypse lijkt ons correct om de sound van deze Amerikanen te omschrijven. Geen van de tracks moet voor een ander onderdoen en steeds zorgt men wel voor een paar verrassende wendingen en / of accenten zodat je aandacht nergens verslapt. De mannelijke vocalen zijn rauw en ruw en worden soms ondersteund door koorzang of zelfs afgewisseld met engelachtige vrouwelijke vocalen, zodat ook op dit vlak heel wat afwisseling te horen valt. Absoluut een band om in de gaten te houden deze Rapheumets Well en als we zien dat men drie full-albums afleverde in de laatste vier jaar, mogen we dan binnenkort echt nieuw werk gaan verwachten?

Luc Ghyselen (78)

Test Your Metal Records

Tracklist: 1. Resurrecting The Blood Gate 2. Dimensions 3. Crucible Of Titans 4. Resurgence 5. The Witch Of Darkspire 6. The Betrayer 7. They Cometh In Fire 8. Distress On The Aberrant Planet 9. Ghost Walkers Exodus