Sodom: Partisan (ep)

Het is reeds van 2016 geleden dat Sodom nog met nieuw materiaal naar buiten kwam. Nu verrassen ze een beetje met een ep met drie nummers, waarvan twee nieuwe en een live uitvoering. ‘Partisan’ is een OK nummer, maar niet meer dan dat. Natuurlijk is het altijd leuk om nieuw werk van Sodom te horen. ‘Conflagration’ is een nummer die perfect aansluit bij ‘Partisan’. M.a.w. oerdegelijke Teutoonse thrash metal zoals je mag verwachten. ‘Tired & Red’ is een uitstekende live registratie van het tweede nummer uit het ‘Agent Orange’ album vanop het Rock Hard 2018 Festival in Gelsenkirchen. Dit materiaal is dus enkel voor de fans van Sodom vrees ik. Het wordt vooral uitkijken naar het volgende album dat Sodom momenteel inblikt met een nieuwe bezetting. Voor de vinylfreaks is er een mooie 10” uitvoering van ‘Partisan’.

Frederik Blieck (79)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Partisan 2. Conflagration 3. Tired & Red