Reverence: Vengeance Is … Live

Reverence is een Amerikaanse power metal band waarvan de leden reeds een pak aan ervaring opdeden in andere bands. Reverence werd in 2010 opgestart en zorgde eerder voor een ep, twee singles en twee full-albums. Toen deze ‘Vengeance Is … Live’ werd opgenomen (een live registratie), was de tweede ep, ‘Foreverence’, er nog niet en daardoor worden een tweetal nummers aangekondigd als “nieuwe nummers”. De overige nummers vind je uiteraard terug op een van de twee eerder uitgebrachte studio-albums: ‘When Darkness Calls’ (2012) of Gods Of War’ (2015) aangevuld met twee knappe coverversies: Iron Maiden’s ‘Wasted Years’ en Savatage’s ‘Power Of The Night’. Meteen weet je ook waar Reverence de inspiratie haalt, al mag je ook Judas Priest en zelfs Dio vernoemen. Voor de rest bewijst Reverence dat ze toch wel een gezicht hebben én dat ze live kunnen imponeren met een begeesterende en krachtige live-set die menig zaal of festivalweide in lichterlaaie kan zetten: waarop wachten Europese promotoren om deze band een kans te geven en eens af te stappen van de geijkte paden? Dat de heren niet vernieuwend zijn, hoeft niet mee te spelen, daar het vijftal best wel van wanten weet. Melodieuze, goed gedoseerde, maar vooral inventieve gitaarsolo’s en superbe krachtige vocalen mogen zich uit leven op krachtige en solide basisstructuren die gevormd worden middels pompende basslijnen, energieke drumpatronen en krachtige riffs. Wat wens je als power metal liefhebber nog meer? Wij kijken alvast uit naar nieuw werk dat ergens volgend jaar in de winkelrekken moet liggen, terwijl we ondertussen nog eens uit de bol gaan met deze live registratie van Reverence.

Luc Ghyselen (80)

Rock Of Angels Records

Tracklist: 1. When Darkness Calls 2. Until My Dying Breath 3. FireLord 4. Angel In Black 5. Too Late 6. Bleed For Me 7. New Order 8. Gods Of War 9. Power Of The Night 10. The Price You Pay 11. Race To Obscene 12. Phoenix Rising 13. Vengeance Is Mine 14. Wasted Years 15. Revolution Rising