Buckets Rebel Heart: 20 Good Summers

Liefhebbers van classic rock / (bluesy) hard rock, opgelet, want met Buckets Rebel Heart krijg je er een band bij om in de gaten te houden. Zeker fans van Humble Pie en / of Bad Company zullen hier volledig aan hun trekken komen. ’20 Good Summers’ is het debuutalbum van een viertal dat dus naar de naam Buckets Rebel Heart luistert en met gitarist Dave “Buckett” Colwell een artiest in de rangen heeft die bij beide bands actief is geweest. En het is die man, die samen met voormalig 720 & New Torpedoes drummer Paul “Taff” Edwards, de twaalf nummers die je hier te horen krijgt geschreven heeft. De line-up wordt volledig gemaakt met bassist Dave “Boycie” Boyce (ex-The Quireboys) en vocalist Jim Stapley. Classic rock op hoog niveau is wat het viertal je serveert met een heel solide, maar strakke basis van bass en drums, knappe riffs, pakkende melodieuze gitaarsolo’s en superbe, lichtjes whiskey-soaked, vocalen die perfect een bluesy ondertoon weergeven. Nu en dan wordt een vrouwelijk achtergrondkoortje gebruikt zodat ook een band als Lynyrd Skynyrd wat om de hoek komt kijken, terwijl ook Mollie Marriott (‘Customized Car’) en Rick “Georgia Satelittes” Richards (‘Faraway Blues’) vocaal een duit in het zakje doen. Kortom, dit is invloeden gebruiken van topacts en er je eigen sound uit distilleren. Dan beschik je over talent en klasse, en dat is hier overduidelijk in overvloed aanwezig. Of je liever aanstekelijke rockende tracks hoort als bijvoorbeeld ‘Animal Beast’ of het gedreven ‘Whiskeyland’, of toch liever de ballades als ‘Mexican Sun / El Diablo’ (wat een sfeervol meesterwerk met subliem gitaarwerk en machtige vocalen is dat, zeg): er is voor elk wat wils als je maar houdt van classic rock. Spijtig genoeg zakt de kwaliteit wat over halfweg, maar toch blijft dit uiterst knap uitgevoerde classic rock. Liefhebbers van het genre weten al wat hen te doen staat.

Luc Ghyselen (80)

Pride & Joy Music PJM 11640

Tracklist: 1. Animal Beast 2. 20 Good Summers 3. Rebel Heart 4. The Bridge 5. Whiskeyland 6. Mexican Sun / El Diablo 7. Radio State Of Mind 8. When Angels Fall 9. Bulletproof 10. Customized Car 11. Faraway Blues 12. If You Need Me