Born Again: True Heavy Nation

Het Franse viertal Born Again komt eraan met zijn tweede full-album. ‘True Heavy Nation’ is de opvolger van het begin 2017 op de markt gebrachte ‘Strike With Power’. Born Again werd in 2016 opgestart en zorgt voor traditional heavy metal. Zo citeren ze Motörhead, Thin Lizzy, Black Sabbath en Judas Priest als voornaamste invloeden. En dat is inderdaad in de sound te horen. Erg traditioneel dus, maar daarom niet minderwaardig. Tien nummers brengen de heren die mogen gehoord worden, zonder dat er wereldschokkend nummers langs komen. Echte miskleunen hoor je ook al niet. Ook vocaal, waar dikwijls het pijnpunt ligt bij Franse bands – het accent tijdens het gebruik van de Engelse taal – is best wel in orde. Pompende basslijnen, stuwende drums, krachtige riffs, melodieuze gitaarsolo’s en krachtige, lichtjes rauwe vocalen zijn je deel bij Born Again. ‘True Heavy Nation’ is zeker geen top, maar wel een degelijk uitgevoerd album, die voor liefhebbers van het genre en van de opgesomde bands een plaatsje mag claimen in de collectie.

Luc Ghyselen (70)

Pride & Joy Music PJM 11602

Tracklist: 1. No Guts No Glory 2. Ghost Rider 3. King Of Pain 4. Children Of The Storm 5. No Place In Heaven 6. You Can’t Stop Rock N’ Roll 7. True Heavy Nation 8. Never Give Up 8. Lost In Time 9. Night Of The Living Shred 10. Ghost Rider