Warpath: Filthy Bastard Culture

Warpath is een Duits thrash metal gezelschap dat in 1991 werd opgestart. Na vier full-albums werd de handdoek in 1998 in de ring gegooid. We gaan eerlijk zijn: geen van die albums liet een blijvende indruk op ons na. In 2015 werd de band door vocalist Dirk “Dicker” Weiß nieuw leven ingeblazen. Samen met Sören Meyer (bass), Norman Rieck (drums) en Flint Razorhead (gitaar) werd in 2016 ‘Bullets For A Desert Session’, opgenomen en nu dus deze ‘Filthy Bastard Culture’. We herinneren ons ‘Bullets For A Desert Session’ dat we niet zo’n sterk album vonden (we drukken ons zacht uit) en eigenlijk lijkt het met deze ‘Filthy Bastard Culture’ dezelfde weg op te gaan: leuk om eens gehoord te hebben, maar een blijvende indruk laat het album ook deze keer niet achter. Dit is thrash metal die rauw en ruw wordt gebracht, maar daar blijft het dan ook bij. Niets nieuws onder de zon, middelmatigheid troef, niet de gedreven energie die een pak thrash metal bands wel uitstralen, kortom en band zoals er wel dertien in een dozijn zijn. Wij gaan hier alvast niet wakker van liggen en schatten een pak Belgische thrash metal bands, die zelfs geen platendeal hebben, even hoog zo niet een stuk hoger in. Oh ja, de digi-pack versie telt veertien nummers, terwijl de gewone cd-versie twaalf nummers telt.

Luc Ghyselen (58)

Massacre Records MASDP 1023

Tracklist: 1. The World Beyond 2. Unbroken Soul 3. Back To Zero 4. Filthy Bastard Culture 5. Believe In Me 6. Into The Dark 7. Killing Fields 8. Below The Surface 9. F.U. 10. Violent Starr 11. Slow Motion Violence 12. St. Nihil 13. Nebelkrähe 14. For The First Time