Sinbreed: IV

Het Duitse Sinbreed bouwt gestaag aan zijn muzikale carrière. ‘IV’ is het vierde album van de band die sinds 2008 onder de nam Sinbreed werkt, nadat ze een voorgeschiedenis kenden, tussen 2000 en 2008, onder de naam Neoshine. ‘IV’ is het eerste album met gitarist Manuel Seoane en de kersverse nieuwe vocalist Nick Holleman. En het is toch even wennen aan het stemtimbre van Nick die dus Herbie Langhans vervangt. Muzikaal is er weinig tot niets verandert bij het gezelschap. Nog steeds krijg je vlotte, aanstekelijke power metal nummers aangeboden met een solide basis van drums en bass, krachtig klinkende riffs en melodieuze gitaarsolo’s. Tien zo’n energieke en gedreven tracks passeren de revue en als liefhebber van het genre kan je niet anders dan dit toejuichen. Toch, is niet alles rozengeur en maneschijn, want het stemtimbre van Nick is niet echt aan mij besteed en mist, naar mijn gevoel, net dat tikkeltje kracht om te overtuigen. We gaan dit schijfje zeker niet minderwaardig vinden, daarvoor klinkt het muzikale gedeelte best wel heel knap, maar veel meer dan een goede middenmoter is Sinbreed niet en ik vrees dat dit met ‘IV’ niet echt veel zal veranderen. Dat er ook geen enkel nummer echt bovenuit steekt, helpt ook al niet om veel aandacht te genereren. Een gemiste kans? Zover zou ik het niet stellen, want met ‘IV’ stelt Sinbreed twee nieuwe mensen in de line-up voor en de fans zullen er wel mee over de streep getrokken worden.

Luc Ghyselen (68)

Massacre Records MASDP 1052

Tracklist: 1. First Under The Sun 2. Falling Down 3. Wasted Trust 4. Into The Arena 5. Pale-Hearted 6. Final Call 7. The Purge 8. Pride Strikes 9. At Least I Am 10. Through The Fire