Minus One: Red Black White

Minus One komt uit Cyprus jandorie waar de band in 2009 werd opgestart en waar de band zelfs vrij populair is dankzij hun deelname aan Eurovision Song, want de band name er deel aan de Cypriotische finale in 2015 om het jaar nadien zelfs de finale te halen van het grote Eurovision Song Festival. Niets dat ze daar grote sier maakten: ze eindigden op de eenentwintigste plaats. Maar hun naam leek toch in een aantal landen gemaakt, want zo konden ze intussen reeds op tournee in o.a. de V.S. Zweden, Denemarken, Griekenland en Italië. Nu komt het vijftal eraan met dit elf tracks tellende ‘Red Black White’, een album dat een mix laat horen van melodic rock, AOR, hard rock en pop aangevuld met wat elektronica die er voor ondergetekende voor zorgt dat hij een pak nummers maar zeer matig vindt en dat hij die nummers dan ook, al dan niet terecht, onder rubriek mainstream rock / pop plaatst. Toch passeren er ook best wel aangenaam in gehoor klinkende tracks op dit album, want de band doet zijn uiterste best om goede composities af te leveren. Ook op vocaal vlak klinkt dit echt wel goed: vocalist Andreas Kapatais beschikt over een soepele, cleane maar krachtige stem die perfect past bij de aangeleverde muzikale mix. Enkel jammer van de, naar mijn smaak althans, te vaak gebruikte elektronica die dan nog een pak van de aandacht naar zich toe trekt terwijl de melodieuze gitaarsolo’s best wel mogen gehoord worden. Dat betekent dat ondergetekende niet echt wild is geworden van Minus One, ondanks hun duidelijke goede poging.

Luc Ghyselen (62)

Mighty Music PMZ 281

Tracklist: 1. The Greatest 2. How Does It Feel 3. Red Black White 4. Girl 5. Psycho 5 6. Nothing For Nothing 7. Run Away 8. The Other Side 9.Take Me Away 10. Some Times 11. You Don’t Own Me