Angrrsth: Znikad (ep)

Liefhebbers van Poolse black metal / detah metal hebben er met Angrrsth een nieuwe naam bij om naar uit te kijken. Het viertal – Hermann (vocals), Grisch (gitaar), Simon (drums) en XII (bass) – brengt helemaal niets nieuws, maar dit vijf tracks tellende ep-tje mag er best wezen indien je houdt van genre. De nummers rollen aan een stevig tempo over je heen om je als het ware te vermorzelen. Waar het viertal het tekstueel precies over heeft, weet ik bijlange niet, want de teksten worden in hun moedertaal bijtend, krijsend, brutaal en agressief afgewerkt, maar passen wonderwel bij de sfeer en de sound van het geheel. Vijf tracks, of zo’n achtentwintig minuten stevig black / death geweld, die aan de ribben blijft kleven en … die naar meer smaakt: een mooi visitekaartje dus deze Znikad’ van Angrrsth.

Luc Ghyselen (80)

Godz Ov War Productions MMMDCLXIII

Tracklist: 1. Krew i trans 2. I kopyt słyszę stuk 3. Upadłem 4. Siarka i kwas 5. Nad Glowa Sznur