Lizzies: On Thin Ice

Lizzies was een all-female classic heavy metal band uit Spanje tot de drumster vervangen werd door een drummer. Lizzies toerde door Europa met Night Viper naar aanleiding van hun eerste album ‘Good Luck’. Dat was een fantastische package die enigszins onder de radar opereerde en enkel kleine zalen aandeed. Recentelijk toerden ze met labelmates Hypnos uit Zweden, wederom deden ze België niet aan. Spijtig. Dan maar met het tweede album proberen tevreden te zijn. Dat opent prima met ‘Like An Animal’ en ‘No Law City’. Het geluid van de band wordt enigszins een beetje opgekrikt door de synths, maar toch blijven ze ook trouw aan hun classic metal roots zoals duidelijk blijkt uit het derde nummer ‘I’m Paranoid’. ‘Playing With Death’ is ook een knaller. Dit album zou begin jaren tachtig een voltreffer zijn geweest. Helaas zijn we een beetje later en luistert de jeugd van heden over het algemeen liever naar Like Mike & Dimitri Vegas en wordt er meer gedownload dan fysieke dragers aangekocht. ‘Real Fighter’, ‘Talk Shit And Get Hit’ zijn twee felle rockers waar je volledig los kan op gaan. ‘Final Sentence’ begint magistraal en barst dan los: dit scenario herhaalt zich nog enkele keren, waardoor je een fantastische song krijgt. ‘Rosa Maria’ swingt meteen uit de startblokken: een geweldig nummer. ‘World Eyes On Me’ is evenzeer een genietbaar nummer. ‘Love Is Hard’ is een zeer mooi nummer. Geëindigd wordt er middels ‘The Crown’en wederom niks dan lof over dit nummer. Lizzies hebben een behoorlijk grote stap vooruit gezet en een dijk van een plaat afgeleverd.

Frederik Blieck (90)

The Sign Records

Tracklist: 1. Like An Animal 2. No Law City 3. I’m Paranoid 4. Playing With Death 5. Real Fighter 6. Talk Shit And Get Hit 7. Final Sentence 8. Rosa María 9. World Eyes On Me 10. Love Is Hard 11. The Crown