Care Of Night: Love Equals War

Het Zweedse Care Of Night zag in 2009 het levenslicht, al nam de band slechts in 2013 hun eerste ep op. Deze vier melodieuze tracks zitten in het vaarwater van Toto en Journey, maar met een eigen stempel. Ze zorgden ervoor dat ze kort daarop via AOR Heaven hun debuutalbum, ‘Connected’, konden uitbrengen. Gitarist Viktor Öström Berg vervoegde eind 2015 de band en ze begonnen nieuw materiaal te schrijven. Voor de opnames vorige zomer was Erik Wigelius producer. ‘Love Equals War’ is het resultaat van deze opnames en is terug via AOR Heaven uitgebracht. Intussen bestaat de line-up uit Calle Schönberg (zang), Kristofer von Wachenfeldt (zang en keyboard), Viktor Öström Berg (gitaar en bas) en Linus Svensson op drum. Tien nummers krijgen we in prachtige combinaties van vocale melodieën en geweldige gitaarsolo’s. Het hele album is erg sterk, kent een erg goede productie en is een stap vooruit ten opzichte van hun debuut. Elk nummer is de moeite op zich om te beluisteren. Opener en titeltrack ‘Love Equals War’ is al meteen raak, maar ook ‘Your Perfection’, ‘Hit’, ‘Ivory Tower’ en ‘We Will Find A Way’ zijn catchy rockers met melodische arrangementen om “U” tegen te zeggen. Daarnaast vinden we ook meer AOR gerichte nummers zoals het akoestische ‘All I Got’ en ‘Cold As My Heart’ op deze schrijf terug. Rode draad doorheen het album zijn de nummers die de jaren tachtig uitademen. Dit kan wel eens één van de bands worden die aan het toekomstige AOR-landschap zullen mee tekenen.

Rocking Klingon (85)

AOR Heaven AOR 0177

Tracklist: 1. Love Equals War 2. Your Perfection 3. She Leads You On 4. All I Got 5. Hit 6. Ivory Tower 7. Cold As My Heart 8. Please Don’t Leave 9. We Will Find A Way 10. At Last