Atria: New World Nightmare (ep)

Atria is een nieuwe band uit Canada en de ep ‘New World Nightmare’ is hun eerste werk. Hun sound is een mix van metalcore, death metal, pure metal en soms melodic metal, met toch vaak zin voor melodische stukken. Deze bandleden hebben duidelijk vaak geluisterd naar Slipknot, Tool, In Flames en Soilwork. Toegegeven: ondanks het feit dat ik geen fan ben van metalcore boeit deze band mij wel. De mix van stijlen vormt immers een mooi geheel maar vooral de cleane zang van Tom Emmans in de melodieuzere stukken is van zeer hoog niveau en maakt deze ep goed. En ondanks dat het er vaak stevig aan toe gaat zijn de nummers heel goed geschreven en is de uitvoering prima maar vooral de afwisseling van stijlen blijft erg boeiend. De gitaarriffs zijn bij wijlen erg aanstekelijk, waardoor je het hardere werk best kan pruimen. Vier goede nummers op deze ep wat smaakt naar meer. Een band om te volgen. Om zoveel uiteenlopende metalstijlen tot een mooi geheel te boetseren heb je ongetwijfeld veel muzikaal talent. Een leuke ontdekking deze Canadezen.

Bart Verlinde (80)

Independent Release

Tracklist: 1. New World Nightmare 2. Someone With Me 3. Less Than Equal 4. Follow You Home